تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۰
نا گفته های سعید قاسمی از«بازی دراز»

«بازي دراز»، جايي كه امام زمان (عج)بر آن نظر داشت

يكي از نقاطي كه ما از ابتداي جنگ شاهد نبرد سنگيني در آن بوديم سلسه ارتفاعت بازي دراز بود.
«بازي دراز»، جايي كه امام زمان (عج)بر آن نظر داشت

به گزارش حدیدنیوز به نقل از تهران پرس، هفت سالی می شود که همراه کاروان بازدید ازمناطق جنگی یا همان راهیان نور با یادگارعرصه دفاع، حاج سعید قاسمی راهی مناطق غربی کشور می شوم. سعید قاسمی همان کسی است که همه او را به عنوان فرمانده عملیات مرصاد می شناسند، همان که دیروز به همراه همرزمانش به فرمان مراد خویش امام خمینی(ره) در مقابل حمله دژخیمان بعثی و منافقین خود فروخته ایستاد و امروز در جبهه فرهنگی دوشادوش دیگر یادگاران ده سال دفاع مقدس علم تربیت نسل جوان و نوپای انقلاب و انتقال تاریخ حقیقی جنگ را با تاسی از رهنمودهای مقام ولایت، حضرت امام خامنه ای را بر عهده گرفت. حتماجمله سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی(ره) راجع به حاج سعید را به یاد دارید که میگوید:«او یکی از پرورده های میدان رزم و جهاد فی سبیل الله است و اگر انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی جز پرورش انسان هایی این چنین نداشت، باز هم می ارزید تا حزب الله جان و سر خویش را فدای حفظ آن کند.»

شاید اولین بار است وقتی پشت تلفن از او درخواست گفتگوی کوتاه می کنم می گوید" راجع به چی میخواهید صحبت کنم؟" و وقتی راجع به کاروان هرساله بازی دراز از او سوال می کنم او مرا نمی پیچاند که فلانی وقت ندارم، به حتم در دل، به خود می گوید چه عجب بعد از ۱۱ سال یکی از ما سراغ این کاروان زائر شهدای مظلوم و غریب غرب را گرفت. گفتگوی بسیار کوتاه با او کردیم که مشروح آن ارائه می شود.



حاج آقا سلام علیکم دوست داشتم از برنامه امسالتون برای بازدید از مناطق غرب کشور بگید:

بسم الله الرحمن الرحيم

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَ مَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

همانطور كه مستحضر هستيد اوايل ارديبهشت ماه، سالروزعمليات غرور آفرين بازي دراز است، اين عمليات درحالي صورت گرفت كه رژيم بعثي با هجوم همه جانبه به سمت كشور و اشغال ارتفاعات مهم و حساس بازي دراز بر شهرستان‌هاي قصرشيرين، گيلان‌غرب و سرپل‌ذهاب تسلط يافت و تمام تحركات اين مناطق را زيرنظر گرفت. ما دو عمليات در سال ۵۹ و ۶۰در اين منطقه داشته ايم . در شهريور۵۹، پس از عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری ، سپاه و ارتش با همکاری یکدیگر برای اجرای چند عملیات بزرگ جهت بیرون راندن عراق از خاک ایران آماده می شدند كه با انفجار دفتر نخست وزیری و شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر وقت موجی از شادی در جبهه دشمن به همراه داشت و فرماندهان جهت جلوگیری از تضعیف روحیه نیروهای ایران مصمم به اتخاذ هرچه سریعتر شیوه تهاجم شدند . در همین راستا دو عملیات به طور همزمان در جنوب سوسنگرد و غرب سرپل ذهاب با نام شهیدان رجایی و باهنر اجرا گردید .

عملیاتی که در جنوب سوسنگرد اجرا شد هرچند محدود بود و موقعیت استراتژیک خوبی برای رزمندگان ما در جبهه کرخه کور فراهم کرد. اما عملیات غرب سرپل ذهاب با هدف تکمیل اهداف عملیات بازی دراز و همچنین آزادسازی ارتفاعات کوره موش و قراویز در شمالغرب سرپل ذهاب اجرا شد که با وجود موفقیت اولیه با مقاومت عراق و اجرای پاتک های سنگین حفظ ارتفاعات آزاد شده میسر نگردید .

بیشتر در مورد عملیات بازی دراز برایمان صحبت کنید.

بله. يكي از نقاطي كه ما از ابتداي جنگ شاهد نبرد سنگيني در آن بوديم و دشمن با يك برنامه سنگين نظامي سازماندهي شده بود سلسه ارتفاعت بازي دراز بود، كه يك سلسله ارتفاعات شرقي غربي است كه بيش از ۲۰ كيلومتر امتداد دارد و داراي قلل معروف ۱۰۲۰ يا ديدگاه صدام كه در زمان جنگ به اين نام معروف بود، قله ۱۱۵۰ صخره اي و ۱۱۰۰صخره اي و ۱۱۰۰ گچي كه نبرد سنگيني رو در آنجا شاهد بوديم. عملیات بازی دراز در تاریخ ۲ ارديبهشت ۱۳۶۰ آغاز شد و به مدت ۸ روز طول کشید این ارتفاعات به اندازه ای مهم بود که با دستور شخص صدام بالای آن را اسفالت کردند و نیروهای زبده ای را برای محافظت از آن گماشته بودند جالب اينجاست كه صدام مغرورانه گفته بود: اگر ایرانی ها این ارتفاعات را پس بگیرند کلید بغداد را هم بهشان می دهم. 










در اين دو نبرد شهدا و سرداران والامقامي همچون محمد بروجردی،علي موحد دانش، محسن چیریک، اصغر وصالی، غلامعلی پیچک، محسن حاجي بابا ،محسن وزوایی و غیره ... حضور داشتند كه هر كدام بعدها در مناطق ديگر به مقام شهادت نائل شدند، بجز خلبان هوانيروز شهيد علي ‌اكبر شيرودي كه فكر مي كنم پايان اين عمليات در روز هشتم ارديبهشت ۱۳۶۰ به شهادت رسيد.

ما در اين عمليات با دست خالي و بدون سلاح و مهمات كافي بيش از ۱۵۰۰ كشته و زخمي و تعداد زيادي نيروی بعثی را به اسارت گرفتیم.

اگر به خاطرات فرماندهان و رزمندگاني كه در اين منطقه عملياتي حضور داشتند مراجعه كنيد، كه تصاوير و صوت آنها موجود است به نكته اي مواجه خواهيد شد كه دوست و دشمن به آن اذعان دارند، مي بينيد كه همه به وجود مقدس و نازنين حضرت حجت (عج) و ياري رساندن آن حضرت به رزمندگان اسلام در اين منطقه اشاره كرده اند و از اين جهت اين منطقه عملياتي در بين رزمندگان از احترام و مقام بالا و والايي بر خوردار است .

از چه زمانی در این منطقه عملیاتی برنامه می گیرین؟

اگر بر حسب خودستايي نگذاريد ما از يازده سال پيش با ماشین های شخصي و امکانات محدود با همان بچه ها و پيشكسوت هاي جنگ راهی این منطقه می شدیم و هر ساله مشتاقان زيادي خرد خرد به جمع ما اضافه شدند كه بعدها خانواده معظم شهدا از جمله خانواده شهيد شيرودي، شهيد وزوايي، شهید پيچك و شهید موحد دانش به جمع ما اضافه شدند كه يك اتفاق مثبتي بود که به دل مشتاقان هم نشست.

در حال حاضرشش الی هفت سالی می شود که به همت دوستان، پاسداشت شهداي اين عمليات را كه امسال يازدهمين سال آن است را برنامه ريزي مي كنيم تا ظرف دو روز تعطيلي، پنجشنبه و جمعه با حضور خانواده معظم شهدا و جواناني كه مشتاق بازديد از اين منطقه عملياتي هستند يك صعود به ارتفاعات اين قلل داشته باشيم و در نوك قله ۱۱۰۰ گچي همايشي با حضور بيش از ۵۰۰۰ نفر برگزار مي شود كه در سال گذشته موفق شديم در نوك قله چند شهيد گمنام را به خاك بسپاريم كه وجود اين شهدا در آن ارتفاعات يك جلال و جبروتي به منطقه داده است.

چرا شهید بزرگوار دکتر بهشتی (ره) از منطقه عملیاتی بازی دراز با نام خانقاه یاد کرده است؟

ازآنجایی كه منطقه سر پل ذهاب و كرندغرب در آن زمان بیشتر محل زندگی دراویش بود و آنها ادعای عرفان های خدایی داشتند شهيد بزرگوار دکتر بهشتی در جواب اين ها اینگونه فرموند: اگر میخواهید عرفان واقعی را بشناسید که چه مردان بزرگی در آن رشد کردند و به نقطه اتصال به حضرت حق و محبوب وصل و سر انجام به شهادت رسیدند باید به بازی دراز بروید که در آنجا عرفان واقعی را خواهید یافت و چه زيبا بيان كردند که : عرفان واقعي، خانقاهش در بازي دراز است. 









يك ويژگي ديگری كه اين منطقه را نسبت ساير مناطق متمایز کرده، علی رغم اينكه هميشه غربت غرب بيشتراز جنوب بوده الان وقتي زائرين و بازديد كنندگان از جنوب كشور بر مي گردند مردم مكسور و شكسته دل مي شوند دليل آن هم اینه كه حجم شهدايي كه در جنوب داديم خيلی بالا بود، ولي اينجا علارغم اينكه رزمندگانی غريبانه شهيد شدند و در ارتفاعات ماندند و پیکرشون هیچ وقت برنگشت، ولي بعد از اينكه این جماعت بر مي گرده با چهره های با نشاط و بشاش با روحيه و انگيزه بالا مواجه می شوید كه وجود فصل بهار هم بخشي از این قضیه هم است با اینکه در سالهای پیش شاهد بارندگی سنگین هم بودیم ولی مشتاقان با انگيزه و روحیه شاد اين ارتفاعات را بالا مي آیند.

حاج آقا در اين مسير از كدام مناطق عملیاتی بازديد مي كنيد؟

از تهران در قالب حدود۳۰ اتوبوس حركت مي كنيم که از شهرهاي ديگر هم به كرمانشاه مي آیند و علمدار جماعت حاضر در کرمانشاه به عهده برادر عزیز و یادگار دفاع مقدس جناب طالبی است ، از آنجا يك راست بر خلاف سال های گذشته به منطقه مرصاد خواهیم رفت و در منطقه مرصاد خاطرات شهداي مرصاد، ماجراي عمليات سال۶۷ و اتفاقات تنكه چهار زبر را که واقعه تجاوز منافقین و مجاهدين به کشور روی داده است و خاطرات عمليات شهید بزرگوارصياد شيرازي را براي حاضران بيان مي كنيم که باید حضور داشته باشید و بیان حوادث و خاطرات را در آنجا بشنوید و در محل واقعه ببینید.

در ادامه به منطقه سر پل ذهاب، جبهه دشت ذهاب، جبهه قصر شيرين و از نظر استراژيك بودن منطقه از سلسله ارتفاعات پاتاق، شاه كوه، شاه نشين ،سلسه ارتفاعات گیلانغرب، تنگه ريجاب، امام حسن(ع) و دیگر مناطق عملياتی عبور خواهیم کرد و در آنجا حوادث رو با حضور دیگر رزمندگان با ارائه نقشه عملیاتی منطقه به حضار بیان می کنیم.

شب جمعه درنقطه صفر مرزي خسروي به ياد همه شهدا به ياد سید الاسرا مرحوم ابوترابي به عشق زیارت کربلای معلی حضرت اباعبدالله(علیه السلام) زيارت عاشورا خوانده می شود و پس از آن در مسجد جامع قصر شيرين مراسم یادواره شهدا را خواهيم داشت و ۶ صبح الطلوع روزجمعه از نقطه رهايي که روستاي افشار آباد است به سمت قله ۱۱۰۰صعود خواهيم و در آنجا رزمندگان ديگر كه در عمليات بازي دراز حضور داشتند و وقايع رو ديدن سخنراني خواهند كرد كه در جاي خود مراسم نوك قله بسيار ديدني است.

قبل ازظهر به پایین بر مي گرديم، عصر جمعه در وقت بازگشت به پادگانی خواهیم رفت همانند پادگان دوکوهه كه در جنوب کشور ديده ايد، و یکی ديگر از نمادهاي مقاومت و ایستادگی اهالی غرب کشور، پادگان آبوذر است، محلی که اتفاقات تلخ وشیرين زيادي درآنجا به وقوع پيوست كه بخشی از خاطرات و حوادث را در آنجا بيان خواهيم كرد.

حاج سعید اقا با خبر شديم كه بخشی از ساختمانهاي موشك خورده پادگان ابوذرکه به همان صورت برجای مانده بود پاک سازی و جمع اوری شده نظرتون در رابطه با این پاکسازی ها چیه؟

متاسفانه ما هميشه در خصوص تخريب ابنيه دفاع مقدس بارها وبارها صحبت كرديم و اين گلگی برای ما محفوظ است، نمي دانيم شكايتمان را از آمريكايي های داخلي به کجا ببریم! تخريب ابنا و آثار باقي مانده از جنگ كه چند سالی است آگاهانه و توسط خودمان و نه به دست دشمن خارجی، در حال اتفاق است، و این ماجرا يك داستان و زخم كهنه و قديمی است كه متاسفانه با وجود مسئولان حزب الهي و نظامي در اماكن و نهادهای مختلف كه در راس كار هستند علارغم بودجه کنارگذاشته شده براي حفظ اين مناطق و آثار، شاهد استمرار روند تخريب مناطق طلایی و تاریخ محور دفاع مقدس هستيم و الان در جاي ديگه مثل باغ موزه دفاع مقدس اینها را با هزینه بسیار بالا باز سازی می کنیم تا به نسل های آینده نشان دهیم چه بلایی در طول ۱۰ سال جنایت و تجاوز توسط ایادی استکبار جهانی بر سر ملت مظلوم ایران آمده است. یعنی مناطقی که واقعه در آن اتفاق افتاده و هنوز بوی باروت و آتش در آن به مشام می رسد را داریم با خاک یکسان می کنیم ویک محیط مصنوعی و بی روح را در یک محفظه شیشه ای جای گزین آن می کنیم. 





همين الان كه من با شما در حال صحبت هستم ، موانع فكه، والفجرمقدماتي و والفجر۱، به اسم پاكسازي در منطقه دارد اتفاق مي افتد كه برداشتن موانع سيم خاردار و مين روبي هايي که از جهات امنیتی عواقب خطرناکی هم در پیش دارد و صریح می گویم یک کار بسيار احمقانه در حال اتفاق است که هيج توجيهي هم ندارد که انشالله در فرصتی مناسب به چرایی احمقانه بودن این کار اشاره خواهم کرد.

مناطق دیگه ای هم برای بازدید در نظر دارید؟

چون مانور ما دو روز بيشتر نيست و امسال هم متاسفانه بدليل مشكلات مالي و کمبود زمان، برایمان مقدور نیست به مناطق ديگه غرب مثل گيلانغرب و سومار بريم به همین مقدار اکتفا می کنیم ولي انشالله امسال در آينده ای نزدیک برنامه اي جداگانه براي بازديد از دیگر مناطق غرب مثل پاوه خواهيم كرد.

http://hadidnews.com/vdcj8yev.uqehozsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما