تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ ساعت ۰۹:۰۳
ناظران سیاسی معتقدند، دولت انگلستان در حال از دست دادن ارتباط خود با ‌طبقه کارگر و رأی‌دهندگان سنتی حزب و فشارهای اقتصادی نقش مهمی در تضعیف جایگاه دولت داشته‌ است.
زلزله سیاسی در کابینه «استارمر»!
به گزارش حدیدنیوز؛ روزنامه دیلی‌میل گزارش کرد، کی یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس به دوستان نزدیکش گفته قصد دارد از سمتش استعفا دهد. وی به‌تازگی با شورش میان اعضای هم‌حزبی خود روبه‌رو شده است. همچنین بیش از ۹۰ عضو حزب کارگر در روزهای گذشته از وی خواستند استعفا دهد.

یکی از جدی‌ترین ضربه‌ها به اعتبار و قضاوت سیاسی استارمر، افشای جنجال انتصاب سفیر انگلیس در آمریکا بود

جرقه اصلی بحران فعلی، هفته گذشته و پس از اعلام نتیجه انتخابات محلی در انگلستان زده شد. حزب کارگر در شکستی تاریخی و فاجعه‌بار، نزدیک به یک‌هزار و 500 کرسی شورای شهر را از دست داد. ریزش آرا عمدتاً به سود دو حزب رقیب یعنی حزب چپ‌گرای «سبز» و حزب راست‌گرای «اصلاح انگلیس» (Reform UK) به ریاست نایجل فاراژ اتفاق افتاد.  این شکست سنگین نشان داد پایگاه رأی استارمر به شدت متزلزل شده است.

یکی از جدی‌ترین ضربه‌ها به اعتبار و قضاوت سیاسی استارمر، افشای جنجال انتصاب «لرد مندلسون» به عنوان سفیر انگلیس در آمریکا بود. مندلسون در حالی برای این پست کلیدی انتخاب شد که در آزمون‌های امنیتی و بررسی رد صلاحیت شده بود. دلیل اصلی حساسیت‌ها، روابط و پیوندهای افشاشده مندلسون با جفری اپستین (قاچاقچی و مجرم جنسی معروف آمریکایی) بود که خشم شدید افکار عمومی و نمایندگان مجلس انگلیس را برانگیخت.

نخست‌وزیر انگلیس که با وعده ایجاد ثبات اقتصادی به قدرت دست یافت، اکنون عملکردش مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان استارمر وی را به بی‌برنامگی و چرخش‌های ناگهانی در سیاست‌های کلان متهم می‌کنند. تنها در سال گذشته، دولتش زیر فشار جناح‌های مختلف حزب، مسیر خود را در سه سیاست بزرگ و کلیدی در مدت یک ماه تغییر داد. 

در برخی مناطق که به طور سنتی از حزب کارگر حمایت می‌کردند، مردم ‌به حزب راست‌گرای «اصلاح انگلیس» به ریاست نایجل فاراژ، رئیس سابق «برگزیت»‌‌ ‌رأی دادند. این حزب راستگرا بیش از ۳۰۰ کرسی شورایی در انگلستان به دست آورد و می‌تواند در اسکاتلند و ولز به ‌اپوزیسیون اصلی در برابر حزب ملی اسکاتلند (استقلال‌طلب) و حزب «پلاید کامری» تبدیل شود. 

بسیاری از نمایندگان حزب کارگر معتقدند، دولت در حال از دست دادن ارتباط خود با ‌طبقه کارگر و رأی‌دهندگان سنتی حزب و فشارهای اقتصادی نقش مهمی در تضعیف جایگاه دولت استارمر داشته‌ است. تنش در غرب آسیا و بسته شدن تنگه هرمز باعث افزایش حدود ۵۰ درصدی قیمت انرژی، رشد تورم و نگرانی اقتصادی در انگلیس شد؛ بازده اوراق ۱۰ ساله این کشور نیز به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۸ میلادی رسیده است. همزمان قیمت بنزین و گازوئیل به‌ترتیب ۱۹ و ۳۴ درصد افزایش یافت. 

جنگ غزه و مواضع لندن در حمایت ‌از جنایت‌های رژیم صهیونیستی نیز با انتقاد شدید بخشی از افکار عمومی، به‌ویژه جوانان، مسلمانان و فعالان حقوق بشر ‌روبه‌رو شد. در ‌واکنش، دولت استارمر سیاست‌های مالی سخت‌گیرانه‌تری اتخاذ کرد که مخالفت شدید مردم و جناح چپ حزب کارگر را برانگیخت. 

در ادامه این بحران، گمانه‌زنی‌ها درباره آینده سیاسی استارمر نیز شدت گرفته و با استعفای شماری از ‌مقام‌های دولتی، فشارها برای کناره‌گیری وی نیز افزایش یافته است. چهره‌های برجسته حزب کارگر ازجمله‌ ‌‌آنجلا رینر و‌ ‌اندی برنهم به عنوان گزینه‌های احتمالی رياست آینده حزب مطرح شده‌اند. 

چشم‌انداز سیاسی
تا این لحظه نزدیک به ۹۰ نماینده مجلس از حزب کارگر رسماً خواستار استعفای نخست‌وزیر یا تعیین جدول زمانی مشخص برای کناره‌گیری وی شده‌اند. گرچه کر استارمر پیش‌تر اعلام کرده بود استعفا نمی‌دهد و مأموریتش را رها نمی‌کند، اما مخالفان در حال جمع‌آوری امضا برای به چالش کشیدن وی هستند.

هرچند اکنون رأی‌دهندگان بیش از گذشته پراکنده و بی‌اعتماد شده‌اند و جریان‌های پوپولیستی و ضدساختار قدرت در ‌حال تقویت هستند، ولی اگر دولت نتواند شرایط اقتصادی را بهبود بخشد و اعتماد عمومی را ‌بازسازی کند، احتمال شکل‌گیری رقابت بر سر ریاست حزب ‌یا تغییر اساسی در سیاست‌های دولت افزایش خواهد یافت. 

با جدی شدن احتمال سقوط استارمر، سه چهره سرشناس حزب کارگر به عنوان جانشینان احتمالی وی مطرح شده‌اند:

اگر دولت انگلیس نتواند شرایط اقتصادی را بهبود بخشد و اعتماد عمومی را ‌بازسازی کند، احتمال شکل‌گیری رقابت بر سر ریاست حزب ‌ کارگر یا تغییر اساسی در سیاست‌های دولت افزایش خواهد یافت
- آنجلا راینر (Angela Rayner): معاون سابق نخست‌وزیر که محبوبیت بالایی در بدنه چپ‌گرای حزب دارد. وی که از خانواده کارگری و فقیر در منچستر به قدرت رسیده، به تازگی از پرونده اتهام فرار مالیاتی تبرئه شده و مسیرش برای تصاحب قدرت کاملاً هموار است.

- وس استریتینگ (Wes Streeting): وزیر بهداشت مستعفی که در اعتراض به استارمر استعفا داد. وی سیاستمدار بومی شرق لندن، سخنور و مورد پسند جناح راست حزب کارگر است که به دلیل تلاش‌هایش برای اصلاح ساختار بهداشت و درمان محبوبیت دارد.

- اندی برنهام (Andy Burnham): شهردار منچستر که به «پادشاه شمال» معروف است. وی برای نخست‌وزیر شدن باید ابتدا صندلی نمایندگی مجلس را کسب کند؛ در همین راستا یکی از نمایندگان فعلی اعلام کرده حاضر است به نفع برنهام استعفا دهد تا مسیر ورود‌ش به مجلس باز شود.

راهبردمعاصر
http://hadidnews.com/vdcj8iex.uqeixzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما