تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۵
مدیر خانه تولیدات جوان مرکز سیمرغ درباره آثار ویژه اتفاقات اخیر و سریال‌های نوروزی و رمضانی توضیح داد.
سریال جنگ 12 روزه در چه مرحله‌ای است؟
در روزهایی که کشور با اغتشاشات، حملات تروریستی و فضای ملتهب رسانه‌ای روبه‌رو بود، بخشی از تولیدات رسانه ملی به‌جای توقف، شتاب گرفت. خانه تولیدات جوان مرکز سیمرغ با تکیه بر هنرمندان جوان، سراغ روایت، تبیین و ثبت آنچه رخ داد رفت؛ از مستندهای فوری و کارهای کوتاه تا طراحی سریال‌ها و آثار داستانی بلندمدت. سجاد بهمن‌آبادی، مدیرکل خانه تولیدات جوان، در این گفت‌وگو از چرایی و چگونگی این تولیدات، مسیر طی‌شده و برنامه‌های پیش‌رو توضیحاتی داد و البته به آخرین خبرها از سریال جنگ 12 روزه نیز پرداخت.

از ماجرای ساخت کاری مبتنی بر هوش مصنوعی تا مستند پرستار شهید
* در اتفاقات اخیر و فضای اغتشاشات، خانه تولیدات جوان چه رویکردی داشت؟ 
ما با توجه به مدل خانه تولیدات جوان، تمرکزمان روی هنرمندان جوانی است که تازه همکاری‌شان را با رسانه ملی شروع کرده‌اند و در مسیر توانمندسازی قرار دارند. در همین مقطع، آن‌ها در قالب‌های مختلف وارد تولید شدند؛ از مستند و کار کوتاه داستانی گرفته تا آیتم تلویزیونی و حتی آثار مبتنی بر هوش مصنوعی. با وجود محدودیت‌ها و شرایط سخت ارتباطی، آثار تولید شد، به آنتن رسید و پخش شد.

چند مسیر را هم‌زمان جلو بردیم. مستندی درباره پرستار شهید در رشت ساخته شد. کارهای کوتاهی هم برای ملینا کودک سه‌ساله، و برای روشنگری درباره دست‌های پشت‌پرده اغتشاشات تولید شد. علاوه بر این، کارهای تبیینی، مستندهای آرشیوی و تولیدات میدانی مثل حضور در 22 دی‌ماه و تشییع شهدای 24 دی را داشتیم.

مجموعه‌ای به نام «گدار» با صدای حامد عسکری
* کارهای داستانی (نمایشی) هم از همان ابتدا شروع شد؟
کار داستانی ذاتاً زمان‌بر است. ایده‌پردازی و نگارش متن‌ها از همان مقطع آغاز شد و به‌تدریج جلو آمد. تا امروز، برای معلم شهید حسین بابری، کودک شهید ملینا، پرستار شهیده رشت و شهدای نیروی انتظامی مجموعه‌ای تولید شده با عنوان «گدار» که روایت‌های آن از زبان حامد عسکری است.

کارهای کوتاه زودتر به تولید می‌رسند
* برنامه شما برای ادامه مسیر داستانی چیست؟ اقتباس است یا روایت مستقیم؟
هنوز به‌صورت قطعی مشخص نشده؛ بعضی آثار اقتباسی هستند و بعضی از دل روایت زندگی شهدا بیرون می‌آیند.  در حال حاضر یک مجموعه کار کوتاه داستانی در حال طراحی است، یک تله‌فیلم در دستور کار داریم و برای تولید سریال هم در مرحله ایده‌پردازی هستیم. کارهای کوتاه زودتر به تولید می‌رسند، اما پروژه‌های بلند طبیعتاً زمان بیشتری می‌خواهند.

آخرین خبرها درباره سریال «جنگ 12 روزه»
* سریال «جنگ 12 روزه» در چه مرحله‌ای است؟
این سریال به ایام حمله رژیم صهیونیستی در 23 خرداد می‌پردازد. عنوان فعلی‌اش «جنگ، هویت و زندگی» است که ممکن است تغییر کند. سریال دو فصل دارد؛ یک فصل با اقتباس از روایت شهدا و فصل دیگر درباره همدلی و همراهی مردم در آن روزهاست. فصل اول 13 اپیزود با 13 کارگردان متفاوت است. فصل دوم هم در دو بخش با دو کارگردان ساخته می‌شود. پیش‌بینی ما این است که پیش‌تولید تا اسفند تمام شود، اوایل فروردین کلید بخورد و به خرداد برسد.

سریال «در و تخته» کاندیدای حضور در نوروز تلویزیون
* غیر از این پروژه، چه سریال‌هایی در دست تولید دارید؟
سریال «در و تخته» یک کار کمدی 12 قسمتی است، به کارگردانی محسن امانی و تهیه‌کنندگی مسعود ملکی، با بازی نادر فلاح و سیدعلی صالحی. این کار کاندیدای حضور در کنداکتور عید نوروز است. «کلانتری 11» هم یک سریال پلیسی ـ اجتماعی است که دو فصل آن تولید شده؛ یک فصل به کارگردانی محمد اسفندیاری و فصل دیگر به کارگردانی امین شجاعی. این کار در مرحله پس‌تولید است و احتمالاً سال آینده پخش می‌شود. نقش اصلی را تینو صالحی بازی می‌کند.

بازی رویا افشار در نقش 7 مادر شهید
* درام‌های تاریخی هم در برنامه شما پررنگ است؟
بله. «صدای قلب من» به کارگردانی مهدی چوپانی و رسول آذرسرا یک درام تاریخی است که از سال 56 تا زمان حال امتداد دارد؛ یک قصه عاشقانه ـ تاریخی که در مرحله پس‌تولید است. سریال «ژیوان» به کارگردانی صادق رمضانی هم در حال تولید است و به اتفاقات سال 1361، فعالیت‌های منافقین و کمیته‌ها می‌پردازد.

کار دیگر ما سریال «مادران» است. هر اپیزود این سریال درباره یک مادر شهید است؛ از ادیان مختلف، از مادر شهید جنگ 12 روزه تا مادر شهید مسیحی، اهل سنت و شهدای دفاع مقدس، در اقلیم‌های مختلف کشور. تمام نقش‌ها را رویا افشار بازی می‌کند؛ یعنی نقش هفت مادر شهید. این سریال 8 قسمتی به کارگردانی مسعود دهنوی تولید شده و الان روی میز تدوین است. احتمالاً سال آینده و به‌صورت هفتگی پخش می‌شود.

* در حوزه مستندهای غیرنمایشی چه کارهایی در جریان است؟
یکی از کارهای مهم ما «نقطه کور» است؛ یک مستند داستانی 13 قسمتی درباره شایعه‌ها و نحوه شکل‌گیری‌شان در اتفاقات مختلف کشور. فعلاً نظام پخش آن مشخص نیست. نگاه ما این است که بیشتر روی افراد سرمایه‌گذاری کنیم تا خودِ آثار؛ هدف این است که آدم‌ها به برند برسند.

همچنین مجموعه مستند «تبار طوفان» درباره جانبازان است؛ هر قسمت روایت یک جانباز.

کاری به نام «خیابان روزولت» درباره خیانت‌ها و فرار پهلوی
* درباره آثار مرتبط با خاندان پهلوی چه تولیداتی داشته‌اید؟
دو اثر تولید شده و در مرحله پس‌تولید است؛ مینی‌سریال «خیابان روزولت» و تله‌فیلم سینمایی «خوناب». «خیابان روزولت» به خیانت‌ها و فرار پهلوی می‌پردازد و روایت آن از پیگیری یک پرونده واقعی توسط یک مأمور امنیتی در سال 58 شروع می‌شود. بازیگرانی مثل علی عمرانی، مهدی زمین‌پرداز و لیلا زارع در آن حضور دارند. احتمال دارد ابتدا در هنر و تجربه اکران شود و بعد روی آنتن برود. «خوناب» هم با بازی بهنام شرفی و افسانه چهره‌آزاد، به وقایع 19 دی 1356 برمی‌گردد.

تله فیلم در دستور کار ماست
* چرا تله فیلم با وجود مرکز سیمرغ کمتر کار می‌شود؛ پتانسیلی که می‌تواند آخر هفته‌های تلویزیون را رونق بدهد کمتر فیلم‌های تکراری پخش شوند؟
سال گذشته قرار بود پنج تله‌فیلم تولید کنیم که محقق شد و از میان آنها چهار تله فیلم در نوروز پخش شد و بازخورد خوبی داشت. امسال به دلیل افزایش بار تولید سریال و مینی‌سریال، سه تله‌فیلم تولید کردیم. مسئله این است که کنداکتور تلویزیون هنوز به این مدل پخش عادت نکرده، در حالی که تله‌فیلم می‌تواند تنوع خوبی به آنتن آخر هفته‌ها بدهد.

* در نهایت، مسیر خانه تولیدات جوان را چگونه می‌بینید؟
این خط متوقف نمی‌شود. قرارگاهی که حول این موضوعات شکل گرفته، با آرام شدن فضا تعطیل نخواهد شد. ما هم‌زمان هم به تبیین پشت‌پرده اغتشاشات می‌پردازیم و هم مظلومیت شهدای این حوادث را روایت می‌کنیم؛ در گونه‌های مختلف و با فرم‌های متنوع. امیدواریم این حرکت به توانمندسازی واقعی جوانان هنرمند متعهد و متخصص منجر شود و نسل تازه‌ای به رسانه ملی اضافه کند؛ نه فقط در تهران، بلکه در سراسر کشور.

انتهای پیام/
منبع:خبرگزاری تسنیم http://hadidnews.com/vdcgqy9t.ak9wz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما