تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۳۳
کارشناسان معتقدند که ناپایداری برق در استان‌های گرمسیر بی‌عدالتی محسوب می‌شود و ضمن تشکیل کارگروه ناترازی برق، باید اختیار خاموشی به این استان‌ها داده شود.
ناپایداری برق در استان‌های گرمسیر بی‌عدالتیست
با وجود گرمای بالای ۴۵ درجه و پدیده گردوخاک، برق در استان خوزستان گاه با اطلاع و گاه بی‌اطلاع قطع می‌شود. این در حالی است که تازه در تهران از امروز خاموشی گزارش شده و یا تبعات قطعی‌ برق در استان‌های سردسیر با استان‌های گرمسیر مثل خوزستان قابل‌مقایسه نیست.

مردم، کارشناسان و مسئولان سابق استان این وضعیت را بی‌عدالتی در مدیریت برق کشور دانسته و خواستار ورود جدی دولت به بحران شده‌اند. محمد خانچی، معاون سابق عمرانی استانداری خوزستان با تأکید بر نقش مدیریت استانی در کنترل ناترازی برق اظهار کرد: خوزستان صاحب رتبه برتر در تولید برق کشور است و بی‌عدالتی است که خوزستان در این گرما، در حالی
که با پدیده ریزگردها روبه‌روست در برنامه قطعی‌های برق قرار داشته باشد.

خانچی گفت: در زمان حضور در استانداری پیشنهاد دادیم که اختیار مدیریت مصرف برق به خود استاندار داده شود؛ یعنی دولت سهمیه برق بدهد و مسئولان محلی خود تصمیم بگیرند کجا و چطور مصرف را کنترل کنند.

تصمیم‌گیری از مرکز بدون شناخت دقیق شرایط محلی، نتیجه‌ای جز نارضایتی عمومی و فشار مضاعف به مردم ندارد. وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته نیز با چنین وضعیتی روبه‌رو بودیم اما با اعمال مدیریت کمترین آسیب و تنش در حوزه آب و برق ایجاد می‌شد، افزود: همان‌طور که در زمستان با ناترازی انرژی روبه‌رو شدیم و جلساتی با حضور رئیس‌جمهور و وزیر کشور برای مدیریت بحران برگزار شد، حالا هم باید چنین جلساتی برای استان‌های گرمسیر تشکیل شود.

قطع برق در خوزستان دارای عواقب اقتصادی است

خانچی تصریح کرد: استان‌هایی مثل خوزستان، بوشهر و هرمزگان باید در اولویت قرار بگیرند. در هوای سردسیر با خاموشی، پنجره که باز شود هوای خنک وارد می‌شود، اما در خوزستان فقط گرما
و گردوخاک داریم.

کارشناسان حوزه انرژی نیز در تأیید این رویکرد تأکید دارند که مدیریت استانی روزانه و مستمر می‌تواند بخش زیادی از بحران را مهار کند.

علی صادقی یکی از این کارشناسان گفت: تشکیل کارگروه ناترازی برق در استانداری و مدیریت محلی می‌تواند از خاموشی‌های گسترده جلوگیری کند، به شرط آن‌که اختیار و مسئولیت واقعی به استان‌ها داده شود. همچنین هشدارهایی درباره آسیب‌پذیری صنایع در این شرایط مطرح شد.

علی حسینی یکی دیگر از کارشناسان حوزه انرژی اظهار کرد:صنایع بزرگ در خوزستان در شش ماه اول سال با قطع گاز و در نیمه دوم با قطع برق مواجه‌اند. این وضعیت باعث رکود در تولید فولاد، سیمان و سایر مصالح می‌شود و افزایش هزینه ساخت‌وساز را به‌دنبال دارد.

وقتی صنعت ما ثبات انرژی ندارد، نمی‌توان انتظار رشد اقتصادی داشت. کارشناسان و مسئولان سابق استان خواستار آن هستند که همان‌طور که دولت در بحران زمستانی گاز ورود کرد، در تابستان نیز با تشکیل جلسات ملی به ریاست رئیس‌جمهور و همکاری وزارت کشور، برای نجات استان‌های گرمسیری از بحران برق چاره‌اندیشی کند. http://hadidnews.com/vdcjy8ex.uqeyxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما