تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۵
شمال پارک لاله این روزها میزبان مخاطبان بی‌شماری است که برای تماشای آثار «پابلو پیکاسو» پایه‌گذار جنبش «کوبیسم» به موزه هنرهای معاصر می‌آیند؛ این مخاطبان برآیند نسلی هستند که زیستن میان هنر را تجربه کردند و اکنون تماشای آثار بزرگان تاریخ هنر در کشورشان فرصتی بی‌نظیر است.
آثار پیکاسو در موزه هنرهای معاصر پارک لاله
در نمایشگاه «پیکاسو در تهران» ۷۹ اثر از آثار پابلو پیکاسو (۱۸۸۱ تا ۱۹۷۳)، منتخب ۹ اثر از آثار هنرمندانی ایرانی متأثر از پیکاسو از جمله بهرام دبیری، بهمن محصص، جلیل ضیاءپور، محسن وزیری مقدم، محمدعلی شیوا (کاکو)، گارنیک درهاکوپیان، هانیبال الخاص و پروانه اعتمادی و منتخبی از آثار هنرمندان خارجی هم‌دوره‌ای پیکاسو مانند ژرژ براک، رابرت دلونه، فرنان لژه و خوان میرو از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران همچنین ویدئوهایی مرتبط با موضوع نمایشگاه و گرافیک‌موشن به‌ نمایش‌ درآمده است.

رضا دبیری‌نژاد سرپرست موزه هنرهای معاصر در تشریح استقبال کم‌سابقه دوستداران هنر از نمایشگاه پیکاسو در تهران گفت: گنجینه هنرهای معاصر در یکی دو دهه اخیر کمتر برای بازدید عموم ارائه شده است هر چند این استقبال ابعاد چند گانه دارد؛ به نحوی که شاهد تغییر نسل و ظهور جوانانی هستیم که پا به عرصه های اجتماعی گذاشتند ولی تا کنون کمتر فرصت مواجهه با آثار هنرمندان نام آشنای هنر معاصر جهان را داشتند و زمانی که با خبر می شوند در ایران آثار هنرمندان بزرگی همچون پیکاسو وجود دارد اشتیاق دیدن آثار محقق می شود.

وی گفت: بخش دیگر این استقبال مرتبط با توسعه آموزش هنر در ایران است. گسترش هنرستان ها در کنار آموزشگاه های آزاد هنری مهم است و امروزه آموزش هنر کودک و نوجوان به امری ضروری بدل شده است.
بخش دیگر تاثیر شبکه اجتماعی است که فرصت روایت‌پردازی و تبلیغ فرد به فرد را در راستای شکل گیری زنجیره مخاطب تکمیل کرد.

سرپرست موزه هنرهای معاصر افزود: بعد از استقبال مخاطبان از نمایشگاه چشم در چشم که قبل از نمایشگاه پیکاسو برگزار شد سیاستگذاری هایی انجام دادیم که این پیوند را حفظ و موزه هنرهای معاصر را به یکی از مقاصد جدی دوستداران فرهنگ و هنر تبدیل کنیم.

 پابلو پیکاسو به عنوان نقاش، مجسمه‌ساز، طراح صحنه و متخصص چاپ دستی و از بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین هنرمندان سده بیستم و از پایه‌گذاران مکتب کوبیسم است؛ هنرمندی که در تمام زندگی خود دست از جست‌وجوگری و تجربه برنداشت و خالق اثرهای ماندگاری شد.

وی تحصیلات خود را در سال ۱۸۹۷ میلادی در آکادمی هنرهای زیبای سن فرناندو در مادرید ادامه داد که در آن زمان برجسته‌ترین آکادمی هنر اسپانیا به شمار می‌رفت. در همان زمان آثار به نمایش در آمده در موزه پرادو را مطالعه کرد و با هنرمندانی چون اِل گرِکو، فرانسیسکو گویا، دیِگو ولاسکز و زورباران بیشتر آشنا شد. در این دوره‌ به کشیدن پرتره علاقه داشت و یکی از مدل‌هایش خواهرش لولا بود.

پیکاسو در ۱۹۰۰ میلادی نخستین نمایشگاه خود را در بارسلونا برگزار کرد و در پاییز همان سال به پاریس رفت تا در آنجا مطالعاتی در ابتدای سده جدید داشته باشد و در آنجا به دلیل آثار امپرسیونیست خود به شهرت رسید؛ اما زندگی و آثارش به چند دوره از جمله دوره آبی فام، دوره صورتی، کوبیسم، کوبیسم ترکیبی و نئوکلاسیسیسم و سوررئالیسم تقسیم می‌شود.

نمایشگاه «پیکاسو در تهران» تا ۳۱ اردیبهشت‌، همه‌ روزه به‌ جز دوشنبه‌ها از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در موزه هنرهای معاصر تهران میزبان علاقه‌مندان است. http://hadidnews.com/vdcaw6ny.49nwi15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما