تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۱
بحران پرتگاه مالي آمريكا سند حقانيت جنبش تسخير وال استريت
به گزارش حدیدنیوز، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

بحران پرتگاه مالي آمريكا سند حقانيت جنبش تسخير وال استريت

بن بست دولت و كنگره آمريكا بر سر نحوه عبور از پرتگاه مالي، تشديدكننده بي اعتمادي عمومي نسبت به نظام سرمايه داري حاكم خواهد بود.

نشريه فارين پاليسي درباره پرشدن سقف كسري بودجه آمريكا و عدم تفاهم دولت و كنگره در اين زمينه نوشت: سياستمداران آمريكايي در حال پيگيري يك بازي خطرناك با اقتصاد جهاني و نيز اقتصاد اين كشور هستند.

با اين حال به نظر مي رسد كه آنها با اين بازي در واقع در حال لطمه زدن به خود و نظام آمريكا هستند. با توجه به اينكه تنها چند روز به سقوط اقتصاد آمريكا به پرتگاه مالي باقي مانده و اقتصاد آمريكا تنها چند روز تا افزايش شديد ماليات هاي مردم آمريكا و نيز كاهش شديد بودجه فاصله دارد، بدون شك مسئله پرتگاه مالي تبديل به يك مشكل عمده شده است.

اين نشريه مي افزايد: ممكن است كنگره و كاخ سفيد در آخرين لحظه به توافق دست يابند با اين حال محتمل ترين پيامد اين است كه كنگره و كاخ سفيد به بازي كنوني خود ادامه دهند و پس از آنكه اقتصاد آمريكا ضربه خورد آنگاه خواهند نشست و براي ترميم آن چاره انديشي خواهند كرد.

همانطور كه شمار زيادي از تحليلگران پيش از اين اشاره كرده اند، مذاكره ميان باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا و جمهوريخواهان در كنگره براي دو طرف تبديل به بازي برد و باخت شده است به طوري كه اگر هر يك از طرف ها يك گام عقب بردارد چيزهاي زيادي از دست خواهد داد. با اين حال اگر هيچ يك از طرف ها عقب نشيني نكند پيام براي هر دو بد خواهد بود.

فارين پاليسي خاطرنشان كرد: نكته متناقض اين است كه دو حزب اصلي آمريكا به نقطه اي رسيده اند كه تلاش دارند هر كاري كه يك طرف انجام مي دهد، بهتر آن را انجام دهند. با اين حال پيش بيني هاي تئوريك دال بر اين مسئله است كه هيچ يك از طرف ها به طرف مقابل امتياز نخواهد داد و مذاكرات در نهايت با شكست روبه رو مي شود. اين دقيقا پيش بيني هري ريد رهبر اكثريت سناي آمريكا در اواسط هفته گذشته است.

به هر صورت، هر دو طرف در اين نبرد سياسي به شدت به دنبال تامين منافع خود هستند. جمهوريخواهان نمي خواهند كه ضعيف ديده شوند با اين حال همزمان به شدت شاهد آن هستند كه تعهداتشان درباره عدم افزايش ماليات ها به شدت دست و پايشان را بسته است. از سوي ديگر اوباما به شدت به دنبال زير پا نگذاشتن قول انتخاباتي خود مبني بر افزايش ماليات اقشار ثروتمند است و دموكرات ها اميدوارند كه قدرت خود را افزايش دهند.

نشريه آمريكايي تاكيد كرد: با اين حال متاسفانه به نظر مي رسد كه هيچ كس به فكر اقتصاد آمريكا و ميليون ها آمريكايي نيست كه همچنان بيكارند. با اين حال به نظر مي رسد كه سياستمداران آمريكا حتي به دلايل خودخواهانه نيز بايد چنين باشند.

در واقع اوضاع تبديل به يك بازي پيچيده و تو درتو شده است. بازي بزرگتر و البته مهمتر بازي ميان سياستمداران و مردم آمريكا است. در اين بازي حركت نخست با سياستمداران است. آنها مي توانند درباره مسئله پرتگاه مالي به توافق برسند يا نه. اگر به توافق نرسيدند اين مردم آمريكا هستند كه درست مانند بحران بدهي اخير دچار بحران خواهند شد.

شاخص هاي بازارهاي مالي به شدت سقوط خواهند كرد، هزينه هاي بخش خصوصي كاهش مي يابد و فرايند احياي اقتصاد آمريكا متوقف خواهد شد يا حتي با پيامدهاي وخيم تري روبرو خواهد شد.

اين نشريه خاطرنشان كرده است: حتي اگر سياستمداران آمريكايي موفق شوند كه طي چند هفته آتي در اين باره به توافق دست يابند، طي همين مدت كم، آسيب هاي جدي به اقتصاد آمريكا وارد خواهد شد. بي ثباتي و خريد و فروش هاي واكنشي آسيب هايي غيرضروري اما جدي به اقتصاد آمريكا وارد خواهد كرد و سرمايه گذاران در سراسر جهان آمريكا را محلي پرريسك براي تجارت خواهند ديد.

حركت دوم با مردم آمريكا خواهد بود. آنها هستند كه تصميم مي گيرند به سران سياسي خود و كل نظام اعتماد كنند. مسئله اي كه مشخص است اين است كه اعتماد مردم آمريكا به دولت آمريكا روندي نزولي را طي مي كند و رويدادهايي شبيه به اين مي تواند اين روند را تسريع كند. از آنجا كه اعتماد مردمي به دولت يك مسئله حياتي به شمار مي رود، اين يك رسوايي براي دولت آمريكا خواهد بود.

افسر ضداطلاعات ارتش آمريكا از نفوذ سپاه پاسداران مي گويد

افسر بازنشسته ضد اطلاعات ارتش آمريكا گفت سپاه پاسداران ايران توانمندي زيادي براي جمع آوري اطلاعات از اهداف مختلف در خاك آمريكا كسب كرده است.

استيون اوهن مولف كتاب «سپاه پاسداران تهديد در حال رشد و دولت آمريكا در خواب» در گفت وگو با تلويزيون بي بي سي و در پاسخ اين سوال كه چه چيزي دولت آمريكا را نگران نفوذ ايران در آمريكاي لاتين كرده، گفت: بايد در نظر داشت كه خيلي از قانون گذاران آمريكا در اين باره نگران بودند و قانوني با اكثريت مطلق سنا و مجلس نمايندگان تصويب شد و به اوباما داده شده كه آن را امضا كند.

وي اظهار داشت: مشخص نيست آيا دولت براي اين قانون علاقه زيادي داشته يا اينكه قانون بيانگر نظر نمايندگان كنگره است كه نگران نفوذ سپاه پاسداران و مخصوصا سپاه قدس در آمريكاي لاتين هستند.اوهن خاطرنشان كرد: فعاليت سپاه پاسداران فراتر از افغانستان، عراق و لبنان است آنها در آفريقا هم حاضرند و سال هاست كه در آمريكاي لاتين هم هستند.

اوهن تصريح كرد: آنها سال ها است كه در منطقه مرزي برزيل، پاراگوئه و آرژانتين و اخيرا با اتحاد با هوگو چاوز كه او هم ايده هاي ضد آمريكايي دارد، فعاليت مي كنند. سپاه پاسداران مهمترين مهره ايران براي يافتن متحدان تازه و ايجاد توانايي عملياتي از آمريكاي لاتين تا مكزيك و مرز آمريكا بوده است.

وي اضافه كرد: سپاه پاسداران به خصوص از طريق بازوي حزب الله توانمندي قابل ملاحظه اي براي جاسوسي عليه بسياري از اهداف در خاك آمريكا به ويژه ساختمان هاي دولت فدرال يا اهداف نرم مانند مراكز خريد و ورزشگاه ها و تاسيسات زيربنايي كسب كرده است.

«اپوزيسيون بايد برخوردي خاكستري با هاشمي داشته باشد».

پايگاه اينترنتي راديو زمانه، وابسته به اپوزيسيون كه از هلند مديريت مي شود، در تعيين گزاره فوق نوشت: تكليف نيروهاي دموكراسي خواه [اسم مستعار اپوزيسيون ضدانقلاب] با هاشمي رفسنجاني در برخورد با هاشمي رفسنجاني در مقطع كنوني كه مورد حمله اصولگرايان تندرو قرار دارد چيست؟

پاسخگويي به اين سؤال وقتي دشوار مي شود كه در نظر بگيريم رفسنجاني، سنگر مقاومت بخش ميانه روي نظام در تحولات اخير عرصه قدرت است و بخش تندرو و مسلط حكومت، وي را آماج حمله كرده است. البته اقتدار رفسنجاني در داخل حكومت رو به زوال است اما او هنوز در نظام سياسي ايران پتانسيل هاي محدودي دارد.

هاشمي رفسنجاني تلويحاً از جنبش سبز حمايت كرد و اخيراً نيز موضع مثبتي در انتقاد از برخوردهاي افراطي دهه شصت گرفت اما در عين حال روايت او از اتفاقات آن دوران تحريف آميز بوده و با هدف سفيدنمايي اقدامات خود صورت مي گيرد.

«مردي براي تمام فصول قدرت»، برازنده ترين نامي است كه مي توان با بررسي سابقه عملكرد هاشمي رفسنجاني به او داد. رفتار متغير رفسنجاني كه چارچوب مشخصي نداشته و تحت عنوان عملگرايي و اعتدال توجيه شده، اعتمادآفرين نيست. دشوار بتوان اصول و مولفه هاي رفتاري ثابتي را در عملكرد وي يافت.

اكثر اقدامات او با در نظر گرفتن حداكثر منافع در معادلات قدرت قابل فهم است.در حال حاضر اين ترديد وجود دارد كه اگر هاشمي رفسنجاني دوباره به قدرت بازگردد، به مواضع كنوني خود پشت كند و رفتار اقتدارگرايانه قبلي را پيش گيرد.

راديو زمانه با حمله به سوابق انقلابي آقاي هاشمي رفسنجاني، اتهامات گذشته افراطيون در سال ۷۸ را تكرار كرده و نوشت: سياه ترين پرونده دوران رياست جمهوري رفسنجاني، قتل هاي روشنفكران و نويسندگان است. او مخالفتي با اين اقدامات نكرد و پاسخي به خانواده هاي جان باختگان نيز نداد. اما در مجموع چهره او در مقايسه با حاكميت قابل تحمل تر و به طور نسبي بهتر بود. او از مدرنيته دفاع مي كرد و بهترين عملكردش در حوزه اقتصادي بود.

اگر چه فساد و تورم در دوره رفسنجاني رشد كرد و فاصله طبقاتي و فقر گسترش يافت، اما پيشرفت در صنعت و زيرساخت هاي اقتصادي كشور محسوس بود. او كماكان از فضاي بسته سياسي دفاع مي كرد، اما به فضاي باز فرهنگي هم روي خوش نشان داد و آزادي مطبوعات را به شكل محدود پذيرفت.

اين پايگاه وابسته به اپوزيسيون ادامه مي دهد: اما رفسنجاني عنايتي به توسعه سياسي نداشت. مي توان گفت او در كل دغدغه دموكراسي را ندارد... داوري منفي و ريشه دار اجتماعي نيز مشكل بزرگ هاشمي است. از ديد كثيري از افراد معمولي، وي نماد قدرت و مدافعان وضع موجود است.

اگر چه اين تصوير دستكم در حال حاضر با واقعيت تطبيق ندارد و رفسنجاني ديگر مرد قدرتمند دهه شصت و اوايل دهه هفتاد نيست، اما او در عين حال رفتار اعتمادآفريني نداشته تا نظر نيروهاي خواهان تغيير را جلب كند. البته خود هاشمي نيز تمايلي به تبديل خود به اپوزيسيون را ندارد و مي خواهد درون نظام سياسي باقي بماند. او خود را چكش تعادل مي پندارد و مزيتش را در ميانجيگري بين دو جناح اصلي و قرار گرفتن در حد وسط مي داند.

راديو زمانه در ادامه با طرح اين پرسش كه «حالا با اين توصيفات، بايد با رفسنجاني چگونه برخورد كرد؟» خاطرنشان كرد: بايد نقاط مثبت و منفي وي را توأمان در نظر گرفت. حضور او در معادلات قدرت مي تواند فضاي تنفس ايجاد كند. بنابراين شايسته نيست در نقد عملكرد او بهانه به دست حكومت داد اما اين مسئله نبايد به گونه اي باشد كه فضا به دو قطبي هاشمي و حكومت ختم شود. اين معادله وجه ديگري دارد و آن هم جنبش دموكراسي خواهي است.

تصويري كه خانواده هاشمي از وي ارائه مي دهند با واقعيت ها سازگار نيست... اساساً كارنامه هاشمي رفسنجاني نه آن طور كه طرفداران و خانواده اش مي گويند سفيد است و نه آن گونه كه برخي از مخالفان دو آتشه توصيف مي كنند، سياه. عقلانيت سياسي اقتضا مي كند كه با او برخوردي خاكستري داشته باشيم.

در عين حال با دفاع از اقدامات مثبت رفسنجاني مي توان وي را سمت اصلاح و جبران اشتباهات گذشته ترغيب كرد. ضمن اين كه بايد هوشيار بود تا در دام بازي هاي قدرت طلبانه احتمالي وي نيفتاد.

راديو اسرائيل: آمريكا در سال ۲۰۱۳ خسته و تضعيف شده است

مفسر راديو اسرائيل سالي سخت و پر از بحران رابراي آمريكا و غرب پيش بيني كرد. سال جديد ميلادي از فردا آغاز مي شود.

منوشه امير با اشاره به سال ميلادي روبه اتمام گفت: سالي كه رفت، برود و ديگر برنگردد زيرا براي برخي كشورها دوراني از تنگنا و سختي به همراه آورد ولي سالي هم كه آغاز مي شود، چندان پيام آور دوراني خوش، و پايان بخش محنت و دشواري نيست و حتي مي توان گفت كه سال بحران است.

سال ميلادي نو در حالي آغاز مي شود كه بحران و نگراني، بسياري از كشورها را فرا گرفته است. روزگاري غرب، و در رأس آن ها ايالات متحده، از همه لحاظ ابرقدرت جهان بودند؛ هم از نظر توان مالي و هم قدرت سياسي و نظامي- و جهان را اداره مي كردند، و بالاخره اتحاد شوروي را از پاي درآوردند. ولي امروز ما با يك غرب تضعيف شده، خسته و حتي بي علاقه به برقراري نظم جهاني روبرو مي باشيم.

وي تصريح كرد: اروپا در بحران مالي دست و پا مي زند. برخي كشورها چون يونان و اسپانيا و حتي ايتاليا به آستانه ورشكستگي رسيدند و برخي ديگر نيز كه ظاهراً وضع اقتصاديشان خوب است، با ركود در ابعاد متفاوت روبرو مي باشند.

آمريكا هم هنوز از بحران اقتصادي رهايي نيافته و جمهوري خواهان و دموكرات ها نمي توانند با يكديگر كنار آيند و برسر يك برنامه مشترك براي درمان دردهاي اقتصادي كشور به توافق برسند. ولي هر راه حلي نيز كه در پيش گرفته شود، نخواهد توانست بحران را به طور كامل برطرف سازد و ايالات متحده در سال ۲۰۱۳ نيز همچنان با مسائل و مشكلاتي روبرو خواهد بود كه برطرف كردن آن چندان آسان نيست.

وي بدون اشاره به خودكشي ۱۴ صهيونيست در كمتر از ۵ ماه به خاطر بحران بي سابقه اقتصادي ادعا كرد اوضاع اقتصادي اسرائيل بد نيست! او در عين حال نسبت به وضعيت مصر و پيروزي اسلامگرايان ابراز نگراني كرد و گفت: در كشور مصر نيز نمي توان انتظار خبر خوشي داشت چرا كه اسلامگرايان روي كار آمده اند و سكولارها را تحت فشار گذاشته اند. در سوريه هم وضعيت بحراني است و اگر اسد كنار برود، بعيد نيست گروه هاي افراطي سركار بيايند.

اردوغان: غرب بايد نظر آيت الله خامنه اي را بپذيرد

نخست وزير تركيه، غرب را مانع توافق بر سر برنامه هسته اي ايران و عامل تعليق «توافق سه جانبه تهران» معرفي كرد.

رجب طيب اردوغان در گفت وگو با شبكه سي ان ان با اين پرسش مواجه شد كه «تركيه تا چندي پيش تلاش كرد تا نقش يك پل و ميانجي بين ايران و غرب را ايفا كند و اكنون بر سر برنامه هسته اي بحران بوجود آمده است. آيا اسرائيل بر سر برنامه هسته اي ايران، به ايران و يا تأسيسات هسته اي آن حمله خواهد كرد؟»

اردوغان در پاسخ گفت: «بگذاريد در اظهاراتم صريح باشم، تاكنون هيچ نشانه اي مبني بر توانايي نظامي هسته اي ايران و اينكه چه مدت زمان تا مسلح شدن به سلاح اتمي و نظامي شدن برنامه هسته اي باقي است، وجود ندارد.»

وي به گفت وگوي خود با رهبري ايران اشاره كرد و گفت آيت الله خامنه اي ساخت سلاح اتمي را برخلاف باورهاي دين اسلام كه منجر به كشته شدن هزاران نفر مي گردد، مي داند.امانپور با قطع اظهارات اردوغان از وي پرسيد كه آيا به اين گفته باور دارد؟ نخست وزير تركيه با صراحت گفت: آنچه كه ايران مي گويد لازم است كه باور داشت.

اردوغان سپس با گله از غرب گفت: پيشتر تركيه و برزيل بر سر برنامه هسته اي ايران نقش ميانجي را ايفا كردند كه با تنظيم چارچوبي در ارتباط با غني سازي موفق به امضاي پروتكلي ابتكاري شدند. در مورد امضاي اين پروتكل و موفقيت به دست آمده، با سازمان ملل و دوستان غربي خود صحبت كرديم اما اين ابتكار عمل مورد ملاحظه و حمايت قرار نگرفت.

وي گفت چنانچه پروتكل تهران مورد توجه و ملاحظه قرار مي گرفت آنگاه تمام روند غني سازي تحت كنترل بود و ايران با تلاش خستگي ناپذير به اين ميزان از توانايي هسته اي دست نمي يافت.

امانپور پرسيد در نهايت چه خواهد شد؟ اردوغان گفت: «آنچنانكه در مورد حمله اسرائيل به ايران سؤال كرديد، من باور ندارم كه اسرائيل به ايران حمله كند. اين امر فاجعه بار است و چهره منطقه را عوض مي كند. اين امر براي اسرائيل مصيبت بار خواهد بود. اما با وجود لفاظي هاي تند چنين چيزي رخ نخواهد داد. منطقه نيازمند صلح و ثبات و پيشرفت است. http://hadidnews.com/vdcivpaz.t1ap52bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما