رئیسکل سازمان توسعه تجارت گفت: محدودیت صادرات برای کالاها در دو گروه قرار میگیرد
به گزارش حدیدنیوز، حمید صافدل اظهار داشت: اطلاعرسانی اولیه در خصوص ۵۲ قلم کالا اطلاعرسانی مناسبی نبود چرا که نگاه هیئت دولت این است محصولاتی که به صورت مواد خام اولیه هستند از کشور خارج نشوند و این محصولات برای تأمین نیاز مصرفکنندگان داخلی و حمایت از تولید داخل در داخل کشور مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: مواد اولیه صنایع غذایی، مواد اولیه پایین دستی پتروشیمی و مواد اولیه صنایع فلزی در این گروهها مطرح بود و سیاست کلی آن بود تا حمایت از تولید ملی و افزایش ارزش افزوده برای کالای صادراتی در نظر گرفته شود تا ماده اولیه یا خام با تبدیل به کالای تولیدی به سرانجام برسد.
صافدل گفت: اختلاف نرخ ارز علاقه و انگیزه صادرات ماده خام را بسیار بالا برده بود،لذا در آن مقطع چنین تصمیمی گرفته و به گمرکات ابلاغ شد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت گفت: برای جلوگیری از برداشتهای استنباطی و ابهامهایی که وجود داشت کمیتهای اقدام به شفافسازی در این زمینه کرد و کلیه کالاهایی را که باید برای آنها محدودیت صادراتی ایجاد شود در دو گروه تقسیمبندی کرد که در گروه اول محدودیت موقت و ممنوعیت دائمی در نظر گرفته شده است و در گروه دوم وضع عوارض و یا دریافت مجوز در دستور کار قرار گرفته شده است.
صافدل با تأکید بر اینکه برای تصمیمگیری در خصوص این گروه کالاها سازمان حمایت، سازمان توسعه تجارت، معاون بازرگانی داخلی تصمیمگیری کردهاند، اظهار داشت: در گروه ب برای صادرات کالای عمل آورده شده صنایع غذایی و مواد اولیه پتروشیمی عوارض صادراتی وضع شده است.
وی افزود: اگر کالای گروه ب یک ستاره داشته باشند بدین معنا است که علیرغم پرداخت عوارض صادراتی باید مجوز ستاد تنظیم بازار را نیز دریافت کنند تا بتوانند صادرات را انجام دهند اما اگر کالایی در گروه ب دو ستاره داشته باشد باید مجوز وزارت بهداشت و درمان را دریافت کرده و با پرداخت عوارض اقدام به صادرات کنند.
صافدل با تاکید بر اینکه مابقی کالاها بر اساس شرایط قبلی صادر میشوند،گفت: در گروه آ، ۳۹ ردیف کالایی و در گروه ب ، ۳۴ ردیف تعرفهای قرار گرفتهاند البته باید در نظر داشته باشید که برخی از کالاهای گروه ب قبلا هم مشمول عوارض صادراتی میشدند که میتوان به گندم سیاه، ارزن، انواع تفالهها، کنجاله، کنستانتره سنگ آهن و زعفران بستهبندی نشده بیش از ۳۰ گرم اشاره کرد.
لذا میتوان گفت: که در گروه ب برای کمتر از ۳۰ کالا عوارض صادراتی وضع شده است.
صافدل گفت: براساس حقوق مکتسب ماده ۱۱ مکرر آییننامه اجرایی قانون مقررات واردات و صادرات صادرکنندگانی که در حین صادرات کالا قوانین اجرایی کشور تغییراتی داشته باشد و از آن تغییرات تأثیراتی بپذیرند میتوانند تحت شرایطی تقاضای خود را اعلام کنند تا مورد بررسی قرار گیرند.