تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ تير ۱۴۰۵ ساعت ۱۴:۰۰
داده‌های تردد نفتکش‌ها در هرمز نشان می‌دهد صادرات نفت در اردیبهشت صفر نشد.
ادعای «صفر شدن صادرات نفت ایران» تأیید نمی شود
به گزارش حدیدنیوز، درحالی صفر شدن صادرات نفت در اردیبهشت مطرح شده که بررسی داده‌های بین‌المللی رصد تردد دریایی نشان می‌دهد که حتی در اوج محدودیت‌های ایجادشده در منطقه، عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز به طور کامل متوقف نشده و جریان صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی کشورهای حوزه خلیج فارس ادامه داشته است.

بر اساس نمودار منتشر شده توسط مؤسسه تحقیقاتی BCA Research که با استناد به داده‌های حمل‌ونقل دریایی تهیه شده است، در تمام روزهای اردیبهشت‌ماه 1405 عبور نفتکش‌های نفت خام، نفتکش‌های فرآورده، کشتی‌های حامل LNG و LPG از تنگه هرمز ادامه داشته است. این داده‌ها نشان می‌دهد اگرچه تعداد عبورها نسبت به شرایط عادی کاهش داشته اما هیچ دوره‌ای از توقف کامل تردد نفتکش‌ها در این آبراه راهبردی مشاهده نمی‌شود.

داده‌های تردد نفتکش‌ها چه می‌گویند؟

نمودار «تعداد روزانه نفتکش‌های عبوری از تنگه هرمز» نشان می‌دهد که در تمامی روزهای ماه مه 2026 (منطبق بر بخش عمده اردیبهشت‌ماه)، نفتکش‌های حامل نفت خام (Crude Oil Tankers) همچنان در حال عبور از این آبراه راهبردی بوده‌اند. علاوه بر نفتکش‌های نفت خام، نفتکش‌های حامل فرآورده‌های نفتی، کشتی‌های حامل گاز طبیعی مایع (LNG) و گاز مایع (LPG) نیز در این دوره از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

بر اساس این داده‌ها، اگرچه محدودیت‌های دریایی و تنش‌های منطقه‌ای موجب کاهش محسوس حجم تردد و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل شده است، اما جریان انتقال انرژی از تنگه هرمز به طور کامل متوقف نشده است.

نفت ایران , 

مطابق این آمار، در بخش قابل توجهی از روزهای اردیبهشت بین 2 تا 7 نفتکش یا کشتی حامل انرژی از تنگه هرمز عبور کرده‌اند و حتی در برخی روزها تعداد عبورها بیشتر نیز بوده است. این مسئله نشان می‌دهد که محدودیت‌های اعمال‌شده موجب کاهش شدید تجارت دریایی انرژی شده، اما به معنای بسته شدن کامل مسیر صادرات نفت نبوده است.

گزارش‌های مؤسسات رهگیری کشتی‌ها نیز مؤید همین موضوع است. داده‌های منتشر شده در اواخر اردیبهشت نشان می‌دهد نفتکش‌های حامل نفت خام و فرآورده همچنان موفق به عبور از تنگه هرمز شده‌اند، هرچند بخش قابل توجهی از این ترددها با خاموش کردن سامانه‌های رهگیری یا تحت تدابیر امنیتی ویژه انجام شده است.

همچنین گزارش‌های بین‌المللی حاکی از آن است که در دوره مورد اشاره، ترافیک دریایی هرمز از میانگین معمول 125 تا 140 کشتی در روز به سطوح بسیار پایین‌تری سقوط کرد، اما هرگز به صفر نرسید.

کارشناسان بازار انرژی نیز معتقدند میان «کاهش شدید صادرات» و «صفر شدن صادرات» تفاوت معناداری وجود دارد. کاهش تعداد نفتکش‌های عبوری می‌تواند به افت قابل توجه صادرات منجر شود، اما تا زمانی که تردد نفتکش‌ها ادامه دارد، نمی‌توان از توقف کامل صادرات نفت سخن گفت.

بر این اساس، هرچند محاصره دریایی و محدودیت‌های ایجادشده در منطقه فشار قابل توجهی بر تجارت انرژی وارد کرده و هزینه‌های حمل‌ونقل، بیمه و صادرات را افزایش داده است، اما داده‌های موجود از تداوم عبور نفتکش‌ها در اردیبهشت‌ماه حکایت دارد و با ادعای توقف کامل صادرات نفت همخوانی ندارد. در واقع شواهد موجود بیشتر از «کاهش صادرات» حکایت می‌کند تا «صفر شدن صادرات».
http://hadidnews.com/vdcgyz9t.ak9374prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما