تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۹
در اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز، موضوع غزه در مراسم اهدای جوایز حضوری پررنگ داشت؛ از دریافت جایزه ویژه هیئت داوران توسط فیلمی درباره مرگ هولناک کودک شش‌ساله فلسطینی گرفته تا سخنان و ابراز همدردی برندگان دیگر جوایز. پیام واحد این شب روشن بود: تا تحقق عدالت، صداها خاموش نخواهند شد و از هر تریبونی به گوش جهان خواهند رسید.
غزه، ستاره‌ای که در شب اختتامیه ونیز درخشید
جشنواره ونیز پس از ده روز، شب گذشته به پایان رسید و هیئت داوران به ریاست الکساندر پین، کارگردان برجسته آمریکایی، برندگان این دوره را معرفی کردند. اما این مراسم در بزنگاهی تاریخی برگزار شد؛ زمانی که باریکه غزه همچنان زیر آتش جنگ نسل‌کُشانه رژیم صهیونیستی قرار دارد.

این جنگ که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده و تاکنون به کشته‌شدن نزدیک به ۶۴ هزار و چهارصد فلسطینی انجامیده است، با محاصره غذایی، بهداشتی و دارویی همراه بوده و خشم جهانی را برانگیخته است.این همدردی جهانی به جشنواره ونیز نیز کشیده شد؛ جایی که هنرمندان از این رویداد برای رساندن پیام حمایت از فلسطینیان استفاده کردند.

حتی پیش از آغاز جشنواره نیز صدها فیلم‌ساز در نامه‌ای سرگشاده خواستار موضعی «روشن و بی‌ابهام» در برابر «نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی» در غزه شده بودند.

اما حضور پررنگ غزه در شب اختتامیه بیشتر خود را نشان داد. در بخش اصلی جشنواره، جیم جارموش،
کارگردان آمریکایی که با فیلم «پدر، مادر، خواهر، برادر» شیر طلایی بهترین فیلم را دریافت کرد، با نصب پلاکی با عبارت «کافی است» مخالفت خود را با ادامه محاصره و بمباران غزه اعلام کرد. او پیش‌تر نیز نگرانی خود را از ارتباط مالی یکی از توزیع‌کنندگان اثرش با ارتش اسرائیل ابراز کرده بود.

اما نقطه اوج این شب، درخشش فیلم «صدای هند رجب» بود که جایزه ویژه هیئت داوران را کسب کرد. این اثر به کارگردانی کوثر بن‌هنیه داستان دختری شش‌ساله از غزه را روایت می‌کند که پس از شهادت بستگانش در خودرویی گلوله‌باران‌شده، با نیروهای امداد فلسطین تماس گرفت و درخواست کمک کرد. فیلم با استفاده از صدای واقعی هند رجب ساخته شده و در شب اکران، ۲۳ دقیقه تشویق ممتد تماشاگران را برانگیخت.

این پروژه با حضور چهره‌هایی چون برد پیت و واکین فینیکس و کارگردانانی چون جاناتان گلیزر و آلفونسو کوارون به‌عنوان تهیه‌کنندگان اجرایی همراه شد و توجه جهانیان را جلب کرد. بن‌هنیه هنگام دریافت جایزه‌اش گفت: سینما نمی‌تواند هند را بازگرداند، اما می‌تواند صدایش را حفظ کند و آن را در سراسر مرزها طنین‌انداز کند تا زمانی که عدالت اجرا شود.

در کنار این دو لحظه نمادین، دیگر برندگان نیز به غزه ادای احترام کردند. تونی سرویلو، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد برای فیلم «توفیق» ساخته پائولو سورنتین، با ادای احترام به فعالانی که با قایق در تلاش برای پایان محاصره غزه‌اند از آن‌ها تمجید کرد.او گفت این فعالان «تصمیم گرفته‌اند با شجاعت به‌سوی فلسطین حرکت کنند و نشانه‌ای از انسانیت را به سرزمینی برسانند که در آن، کرامت انسانی هر
روز و به شکلی بی‌رحمانه پایمال می‌شود.»

همچنین انوپارنا روی، پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی بخش «افق‌ها» برای فیلم «ترانه‌های درختان فراموش‌شده»، تأکید کرد: هر کودکی سزاوار صلح است؛ فلسطین نیز مستثنا نیست. کنار فلسطین می‌ایستم، حتی اگر کشورم را ناراحت کنم.

مریم توزانی، فیلم‌ساز مراکشی و برنده جایزه تماشاگران از سوی کمپانی آرمانی بیوتی برای فیلم «خیابان مالاگا»، نیز در سخنانش خطاب به حضار پرسید: چند مادر باید بی‌فرزند شوند تا این وحشت پایان یابد؟ ما اجازه نمی‌دهیم انسانیت‌مان از ما گرفته شود.

به‌این‌ترتیب، هشتاد و دومین دوره جشنواره ونیز که از آن به‌عنوان مهم‌ترین و جذاب‌ترین جشنواره فیلم جهان یاد می‌شود، در سال ۲۰۲۵ حامل پیامی روشن بود: صدای غزه خاموش نمی‌شود و اهالی هنر در رساندن صدای مردم این سرزمین رنج‌دیده از تریبون‌های مختلف استفاده خواهند کرد تا عدالت تحقق یابد.

جنگ تمام‌عیار رژیم صهیونیستی علیه غزه که با محاصره غذا، آب، دارو و امکانات بهداشتی نیز همراه بوده است، به سوءتغذیه حاد و مرگ‌و‌میرهای ناشی از گرسنگی نیز منتج شده است.از آغاز جنگ ویرانگر اسرائیل علیه غزه، بیش از ۳٧۶ نفر، از جمله ۱۳٤ کودک، به دلیل گرسنگی جان خود را ازدست‌داده‌اند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که ۴۳ هزار کودک زیر پنج سال در معرض سوءتغذیه قرار دارند و بیش از ۵۵ هزار زن باردار و شیرده نیز با مشکلات تغذیه‌ای روبه‌رو هستند. مادران و نوزادان بیش از همه در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند. http://hadidnews.com/vdcdn50o.yt0fs6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما