>>> بقائی: ایران برای خنثی‌سازی اسنپ‌بک برنامه روشن دارد | حدید نیوز
تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ شهريور ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۰
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به خبر مربوط به ارائه پیش‌نویسی از سوی روسیه به شورای امنیت درباره بحث برجام گفت: در مورد پیش نویس قطعنامه روسیه در جریان هستیم و متن را در اختیار داریم و در حال بررسی هستیم.
بقائی: ایران برای خنثی‌سازی اسنپ‌بک برنامه روشن دارد
به گزارش حدیدنیوز، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا درباره تحولات منطقه گفت: کماکان نگران کننده است و مهمترین تحول تداوم نسل کشی در غزه است. در طی 24 ساعت گذشته بیش از 100 انسان بی‌گناه به شهادت رسیدند. روز گذشته اتفاق وحشتناکی اتفاق افتاد و 5 خبرنگار در جریان حملات عامدانه رژیم صهیونیستی جان خود را از دست دادند و ثابت شد رژیم با حقیقت و آگاه سازی جنایات مشکل دارد. ما به شدت محکوم می‌کنیم و انتظار داریم نهادهای بین‌المللی در رسیدگی‌های خود به همه موارد بپردازند.

برای پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی با مانع بزرگ وتوی آمریکا مواجه هستیم

وی درباره مقاله سیدعباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان و هشدار نسبت به تشکیل «اسرائیل بزرگ» و همچنین نشست جده گفت: اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی به پیشنهاد ایران روز گذشته برگزار شد. مهم این است موضوع فلسطین در سازمانی که موضوع فلسطین فلسفه وجودی آن است زنده نگه داشته شود. ما باید تصمیمات را در حد خودش ارزیابی کنیم. سازمان همکاری اسلامی مهمترین دلیل تشکیلش حمایت از فلسطین بوده است و در دو سال گذشته چندین اجلاس برگزار شد. در این اجلاس ایران پیشنهادات خاصی مطرح کرد که در بیانیه پایانی درج شده است. 

یکی از مباحثی که اتفاق افتاد همان اعتراف رژیم به پیگیری ایده «اسرائیل بزرگ» که به معنای چشم داشت به کشورهای منطقه بود مطرح شد. در قطعنامه پایانی چنین ایده‌ای محکوم شده است. درخواست برای توقف صادرات سلاح و قطع ارتباط با این رژیم و همچنین درخواست برای کمک فوری به مردم غزه و ضرورت مستندسازی نسل کشی مردم غزه و رسیدگی به جنایات شنیع و حمایت از گزارشگر سازمان ملل که به دلیل حمایت از فلسطین تحت فشار بوده، مطرح شده است. اجرایی کردن اینها نیاز به پیگیری در سازمان‌های دیگر بین‌المللی دارد و ما با مانع بزرگ وتوی آمریکا مواجه هستیم.

ایران صلاحیت اروپا برای فعال‌سازی سازوکار بازگشت تحریم‌ها را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه درباره ابهام ایجاد شده برای تخفیف اهمیت اسنپ بک در اذهان عمومی و راهکارها برای آن و ادعای پیش‌نویس روسیه برای تمدید قطعنامه 2231 گفت: به هیچ وجه چنین نیست که ما در صدد تخفیف اهمیت سازوکار بازگرداندن تحریم‌ها باشیم، ما نسبت به آثار نامطلوب چنین اتفاقی آگاه هستیم. وقتی می‌گوییم طرف‌های اروپایی از صلاحیت قانونی برخوردار نیستند یعنی نه تنها تایید نمی‌کنیم، بلکه نگران تبعاتش هم هستیم. نباید اجازه داد این موضوع باعث آزار روانی برای شهروندان شود. 


وقتی قائل هستیم چنین حقی وجود ندارد و طرف‌های اروپایی مجاز به استفاده نیستند حتما تلاش‌های گسترده‌ای بکار گرفته‌ایم. گفتگوهای امروز در ژنو که در جریان است و گفتگوها با چین و روسیه در همین راستا است. دستگاه دیپلماسی با علم به چنین اتفاقی و اینکه طرف‌های اروپایی حقی برای سوءاستفاده از سازوکار اسنپ بک ندارند، از مدت‌ها قبل این موضوع را در دستورکار داشت. در مورد پیش نویس قطعنامه روسیه در جریان هستیم و متن را در اختیار داریم و در حال بررسی هستیم.

واکنش به اخراج سفیر ایران در استرالیا

وی در واکنش به اخراج سفیر ایران در استرالیا و اتهامات مطرح شده گفت: هر کنش نامناسبی در سطح دیپلماتیک واکنش متقابل را در پی خواهد داشت. همکاران من در حال بررسی پاسخ هستند. انهاماتی که مطرح شده مطلقا مردود است و مفهوم یهودی ستیزی در دین ما جایی ندارد. این مفهوم ساخته شده غربی‌هاست و خودشان باید درباره گذشته تاریخی خود پاسخگو باشند. 


آنچیزی که مشخص است، به نظر می‌رسد این تصمیم متاثر از تحولات داخلی استرالیا بوده است. شاهد تظاهرات میلیونی درباره نسل کشی در غزه در استرالیا بودید. این اقدام علیه ایران که اقدام علیه دیپلماسی است، در راستای جبران اندک انتقاداتی است که استرالیا از رژیم صهیونیستی داشته است.

سفر مقام نظامی آفریقای جنوبی به ایران و واکنش تند آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سفر مقام نظامی آفریقای جنوبی به ایران و واکنش تند آمریکا به آن گفت: این اقدام حیرت آور است که دو دولت مستقل و دارای روابط تاریخی طولانی هستند، رفت و آمد بین مقامات دو کشور عادی است. آنچیزی که غیرعادی است مداخلات سفیر آمریکا در آنجا و درخواست برای توضیح درباره یک تماس عادی بین دو کشور است.

خطوط قرمز ایران در مذاکرات با اروپایی‌ها

وی درباره خطوط قرمز ایران در مذاکرات با اروپایی‌ها گفت: خط قرمز ما منافع ملی است.


قرارداد با چین به خوبی در حال اجرا است

بقائی درباره اجلاس سران شانگهای گفت: این اجلاس در 10 شهریور برگزار می‌شود و رئیس جمهور شرکت می‌کنند. این اولین سفر رئیس جمهور ما است به چین. اجلاس شانگهای بسیار مهم است و علاوه بر 10 کشور عضو، حدود 20 کشور دیگر به عنوان شانگهای پلاس شرکت خواهند کرد. فرصت مغتنمی برای ایران برای رایزنی با کشورها و مرور روابط دوجانبه است. 

ما با چین روابط بسیار مستحکم و مهمی داریم، قرارداد با چین به خوبی در حال اجرا است.

با اروپا درباره رفع تحریم‌ها و قطعنامه 2231 گفتگو می‌کنیم

وی درباره شروط آمریکا در مذاکرات با اروپا گفت: ما با اروپا درباره رفع تحریم‌ها، قطعنامه 2231 و وضعیت پیش رو گفتگو می‌کنیم. در ازای آن اعتمادسازی و شفاف سازی است.

خلع سلاح حزب الله

سخنگوی وزارت خارجه درباره خلع سلاح حزب الله گفت: موضع ما روشن است، ما معتقدیم که لبنان به مثابه یک دولت مستقل باید بتواند بهترین تصمیم را درباره موضوعات مختلف خود بگیرد. در عین حال مواضع ما روشن است و اعتقاد داریم که زیستن عزتمندانه در منطقه‌ای که با زیاده خواهی رژیم صهیونیستی مواجه هستید حتما الزامات خودش را دارد و ناگزیرید توانمندی‌های نظامی خود را برای جلوگیری از زیاده خواهی‌های رژیم تقویت کنید.

صدور روادید گردشگری

وی درباره صدور روادید گردشگری برای شهروندان خارجی گفت: محدودیتی وجود ندارد. بحث ساماندهی به این موضوع و اصلاح فرآیندها با توجه به نوع درخواست‌های گردشگری امری ثابت در دستگاه‌های ذیربط است.

مکانیسم ماشه و همراهی روسیه و چین با ایران

بقائی درباره روند و نحوه فعال سازی مکانیسم ماشه و همراهی روسیه و چین با ایران گفت: بحث ما هزینه سازی نیست بلکه تامین منافع خودمان است و از هیچ ابزاری برای اطمینان از تامین منافع ملی غافل نبودیم. ما علاوه بر روسیه و چین با 3 کشور اروپایی هم گفتگو کردیم و می‌کنیم. این روند ادامه‌دار است و به قدرت خود باورمندیم.

موضع‌گیری مقامات آمریکا به حوادث غزه نگاه واقعی این کشور به قوانین بین‌الملل و حقوق بشر است

وی در واکنش به برخورد مقامات آمریکا با انتقادها نسبت به نسل کشی در غزه گفت: همزمان با ارتکاب بدترین جنایات بین‌المللی در غزه، بدترین اتفاق هم علیه قوانین بین‌المللی حادث شد. در تاریخ تاسیس سازمان ملل موردی نمی‌یابید که قوانین بین‌الملل مورد هجمه یک رژیم قرار گرفته باشد و بدتر از آن قدرت‌ها و سازمان ملل هیچ واکنش درخوری انجام ندهند. موضع‌گیری مقامات آمریکا، نگاه واقعی آمریکا به قوانین بین‌الملل و حقوق بشر است. استاندارهای دوگانه هیچ‌گاه تا این اندازه خودش را نشان نداده بود.

صلاحیت شورای امنیت برای تمدید مکانیسم ماشه

وی درباره اظهارات عراقچی مبنی بر صلاحیت شورای امنیت برای تمدید مکانیسم ماشه و همچنین امکان دیپلماسی گفت: دیپلماسی هیچوقت تعطیل بردار نیست و گفتگو هر زمانی که تامین کننده منافع ملی باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد اما به هیچ عنوان تحت تهدید برای امتیازگیری تسلیم نخواهیم شد. 

در خصوص اظهارات آقای عراقچی بیان یک واقعیت بود. ما عضویت در شورای امنیت نداریم و تصمیم‌گیری برای این موضوع در حیطه صلاحیت شورای امنیت است اما نهایتا شورای امنیت دارای سازوکار مختص خودش است. این نافی موضع اصولی ما نیست که 3 کشور اروپایی هیچ حقی برای بازگرداندن تحریم‌ها ندارند.


آمریکا به دیپلماسی خیانت کرد

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعاها مبنی بر دوری گزینی ایران از مذاکره و مذاکره با اروپایی‌ها گفت: مگر ایران در حال مذاکره با طرف آمریکایی نبود؟! آیا ایران بود که خدعه کرد و به زور متوسل شد؟ آیا غیر از این بود که ایران برای دور ششم مذاکرات آماده می شد! این آمریکا بود که به دیپلماسی خیانت کرد و کسی نمی‌تواند ایران را سرزنش کند که از مذاکره دوری می‌کند.

اینکه الان با اروپا مذاکره می‌کنیم چون اروپا آماده مذاکره است و عضوی از برجام است. ما قاعدتا خودمان را مسئول می‌دانیم که از هیچ فرصتی برای پیشبرد منافع ملی عبور نکنیم. حسن نیت خود را نشان داده و می‌دهیم. خیلی صورت مسئله روشن است که کدام طرف با حسن نیت وارد مذاکره شد و کدام طرف با نق‌زنی‌هایی که انجام شد متوسل به زور شد.

لغو صدور روادید توسط اوکراین

وی درباره بحث لغو صدور روادید توسط اوکراین گفت: این قابل توجیه نیست و اوکراین با رویکرد ضد ایرانی به دلیل گزارش‌هایی مواضع ضد ایرانی اتخاذ کرده است. این اقدام اخیر مغایر حقوق بین‌الملل است و ما با عمل متقابل پاسخ خواهیم داد.


حضور نیروهای بیگانه مخل امنیت منطقه است

بقائی درباره اخباری مبنی بر سفر سودانی به تهران و خروج نیروهای آمریکا از عراق گفت: خروج نیروهای نظامی در چارچوب تصمیمات سازمان ملل است. بخشی از آن روند انجام شده و تا سال آینده نهایی می‌شود. ما به تصمیم عراق احترام می‌گذاریم و موضع اصولی ایران این است که حضور نیروهای بیگانه مخل امنیت منطقه است. راجع به سفر مقامات دو کشور هم گفتگوهایی صورت گرفته است که مشغول تنظیم زمان مناسب برای سفر هستیم.

وضعیت صدور روادید برای ایرانیان توسط سفارت چین

وی درباره وضعیت صدور روادید برای ایرانیان توسط سفارت چین گفت: تصاویر مربوط به دو سه هفته قبل بود و شیطنت صورت گرفت. بعد از جنگ تحمیلی بسیاری از سفارتخانه‌ها با حجم زیادی از درخواست‌ها روبه رو شدند. این موضوع حل و فصل شده است.

رد ادعای تلگراف مبنی بر آمادگی ایران برای غنی سازی صفر

وی در واکنش به ادعای تلگراف مبنی بر آمادگی ایران برای غنی سازی صفر گفت: این اولین بار نیست که دیلی تلگراف خبرسازی می‌کند. کلیت خبر زیر سوال است.

با آژانس درباره تدوین نحوه تعامل مشغول گفتگو هستیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره تعامل با آژانس گفت: ما کماکان عضو ان‌پی‌تی هستیم و خودمان را متعهد می‌دانیم. دیداری هفته گذشته در سطح مدیران کل در وین انجام شد. ما با آژانس درباره تدوین نحوه تعامل مشغول گفتگو هستیم. موضوع را نباید دستکم گرفت اتفاقی که علیه ایران افتاد. این اتفاق بی‌سابقه بود و سابقه نداشته آژانس درگیر بازرسی از اماکنی شود که مورد حمله غیرقانونی قرار گرفته‌اند.

انگلیس مرتکب موارد متعدد نقض برجام شده است

وی در واکنش به تحریم‌های انگلیس علیه ایران گفت: کشورهای اروپایی خودشان دچار نوعی تناقض هستند. از یک طرف مدعی گفتگو هستند و از طرفی به اعمل تحریم‌های غیرقانونی اصرار می‌ورزند، حتما در رویکرد ما اثرگذار است. انگلیس مرتکب موارد متعدد نقض برجام شده است. این تحریم‌ها با حقوق بین‌الملل مغایر است.


رابطه ما با روسیه بسیار گسترده است

بقائی در خصوص اظهارات سفیر ایران در روسیه برای واردات گاز گفت: رابطه ما با روسیه بسیار گسترده است و حوز‌ه‌های زیادی را در بر می‌گیرد. همکاری در زمینه انرژی یکی از این حوزه‌هاست. ما در این خصوص با کشورهای همسایه در تعامل هستیم و نکته‌ای که مطرح شد به عنوان برنامه‌هایی است که ما در دست بررسی داریم.

چارچوب 3+3 یک سازوکار با سابقه بین کشورهای جنوبی قفقاز است

بقائی در پاسخ به تسنیم در خصوص سازوکار 3+3 در گفتگوی پزشکیان و پوتین و همچنین سفر مشاور امنیت ملی سوئیس به تهران گفت: این سفر در چارچوب تماس‌های متعارف ایران و سوئیس است. سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است و غیرطبیعی نیست که در جریان مذاکرات مسائلی مطرح شود، اما اینکه گفته شود پیامی آورده شده، خیر چنین چیزی نبوده است. 

چارچوب 3+3 یک سازوکار با سابقه بین کشورهای جنوبی قفقاز است و جلسات متعددی برگزار شده است. سازوکاری است که تاکنون امتحان خودش را پس داده است. فارغ از تحولاتی که خارج از منطقه در رابطه با حل و فصل مسائل قفقاز در جریان است، کشورها بیش از گذشته به این نتیجه رسیدند که چنین سازوکارهایی را حفظ کنند و آن را فعال‌تر کنند جهت حل و فصل مسائل منطقه‌ای.

واکنش به اتهامات غربی‌ها علیه ایران  

سخنگوی وزارت خارجه درباره اتهامات غربی‌ها علیه ایران گفت: اتهاماتی که علیه ایران مطرح می‌شود، خصوصا یهودی ستیزی بسیار مضحک و مردود است که به ایران با آن سابقه تاریخی نمی‌چسبد. اتهام دیگر اقدام علیه مقامات اروپایی بوده که ساختگی است. برخی کشورهای غربی مُصر به پیروی از یک رویکرد فرافکنانه هستند و از اقدام موثر برای توقف نسل کشی عاجزند و راحت‌ترین کار این است که ایران را به اقداماتی که واقعیت ندارد متهم کنند.

اقدامات ایران در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه

وی درباره اقدامات ایران در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه گفت: بله ما همه سناریو‌ها را مدنظر قرار داده‌ایم. ما همه احتمالات را مدنظر قرار می‌دهیم اما در این مرحله تمرکز ما بر جلوگیری از حوادثی است که ممکن است برای کشور هزینه ساز شود.

اطمینان از عدم تخریب امکان مقدس اسلامی در فلسطین

بقائی درباره اطمینان از عدم تخریب امکان مقدس اسلامی در فلسطین گفت: اطمینان از عدم تغییر در دموگرافی امکان مقدس خصوصا بیت المقدس و مسجد الخلیل یکی از دستورکارهای مشخص در اجلاس‌های سازمان همکاری اسلامی است. کمیته قدس وظیفه روشنی برای اطمینان از عدم تخریب امکان مقدسه اسلامی دارد، اما متاسفانه شاهدیم که تعرض صورت می‌گیرد. از حیث اقدام و تلاش برای جلوگیری، در سطح حقوق بشر سازمان ملل پیگیری می‌شود.
http://hadidnews.com/vdcf0tdj.w6dyjagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما