رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی: اثربخشی سیاستهای اقتصادی معطوف به رشد، نیازمند اصلاحات ساختاری در حوزه سیاست پولی، ارزی و اعتباری است.
آقای کوروش پرویزیان در سی و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی گفت: اثربخشی سیاستهای اقتصادی معطوف به رشد، نیازمند اصلاحات ساختاری در حوزه سیاست پولی، ارزی و اعتباری است. سیاستهای سمت عرضه به منظور افزایش بهرهوری منابع، تقویت بخش خصوصی، توسعه سرمایهگذاری و تجارت همگی در گروی اصلاح بنیانهای حکمرانی اقتصادی کشور است.
آقای پرویزیان در ادامه افزود: هدف و اولویت اصلی بهبود و اعتلای حکمرانی، بیتردید اصلاح عدم تعادلهای ساختاری نظام اقتصادی کشور است که از یک طرف انجام هر اقدامی را برای تحقق رشد پایدار اقتصادی دشوار ساخته و از سوی دیگر آنچنان با مقوله کیفیت حکمرانی و بهطور مشخص الگوهای مورد استفاده در حکمرانی اقتصادی کشور در همتنیده است که قابل تصور نیست بتوان بدون اصلاح الگوی حکمرانی، برای اصلاح این ناهنجاریهای ساختاری در نظام اقتصادی تدبیری اندیشید.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: همایش امسال با هشت محور کلیدی طراحی شده که هر یک از آنها، به نحوی، بخش مهمی از ابعاد حکمرانی پولی و بانکی را پوشش میدهند.
در راستای تأمین مالی غیرتورمی بخش تولید، استفاده از ظرفیتهای قانونی نظیر تعریف حساب ویژه سرمایه در گردش (مبتنی بر ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید) و نیز تمرکز بر ابزارهای تأمین مالی زنجیرهای اعم از ابزار اوراق گام، فکتورینگ، برات الکترونیک، توسعه ابزارهای تعهدی که از آن طرف هم حجم نقدینهخواهی شبکه بانکی را کمتر کند و در همان حال منابع مذکور به صورت حداکثری در زنجیره تولید به چرخش در بیاید، ضرورت دارد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه افزود: در این مسیر رویکرد اصلی آن است که منابع اعتباری کشور به صورت حداکثری و هدفمند به سمت بخشهای مولد تولیدی هدایت شود و انحراف این منابع اعتباری از بخشهای مولد به حداقل برسد.
پرداخت تسهیلات اعتباری چرخان همراه با بازپرداخت سریع که بر اساس تجربههای بینالمللی برای تأمین مالی سرمایه در گردش بنگاهها استفاده میشود میتواند در راستای هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید مثمر واقع گردد.
در این راستا، افزایش کنترل نظارت بر مصرف تسهیلات به نحوی که تسهیلات در موضوع خودش و در جهت اهداف سیاستگذار هزینه شود از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین برای تأمین مالی ارزی بخش تولید، بهرهگیری بیش از پیش از صکوک ارزی و اوراق مرابحه ارزی (که عملیاتی شده است) و سایر روشهای تأمین ارز و ابزارهای تأمین مالی بینالمللی میتواند راهگشا باشد.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما http://hadidnews.com/vdchvxnk.23nvzdftt2.html