تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۰۹
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه باید یا هزینه ها را کاهش دهیم یا درآمدها ارزی را افزایش دهیم گفت که گروهی باید برای روش‌های کاهش هزینه‌ها فکر کند.
گروهی باید برای روش‌های کاهش هزینه‌ها فکر کند
سید حمید پورمحمد، رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز در سی و دومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی اظهار داشت: من به عنوان عضو هئیت عالی بانک مرکزی یکسری پیشنهادهایی دارم که می‌تواند برای فضای ارزی کشور مناسب باشد.

بانک مرکزی اگر قرار است مقتدر باشد باید از مقدار ارز کاملا اطلاع داشته باشد. اگر این ارز برای دولت یا نهادها یا دستگاه ها است باید از آن اطلاع داشته باشد.وی افزود: بانک مرکزی باید اطلس ارزی کشور را داشته باشد و هیچ ارزی نباید از دید بانک مرکزی پنهان باشد.

پورمحمدی بیان کرد: اگر منابعی در اختیار هر نهادی است باید در اختیار بانک مرکزی باشد نباید یک شرکت یا نهادی ارز را در خارج کشور فریز کند و نتواند برای کشور
استفاده کند. پس باید برای اینکه چگونه سیطره بانک مرکزی بر منابع ارزی قرار بگیرد که برای سرمایه‌گذاری در کشور استفاده شود، فکر کند.

وی افزود: در حال حاضر جریان سرمایه از داخل به سمت خارج در حال افزایش است. به شکل غیر اخلاقی هم این اتفاق در حال رخ دادن است که مثلا یک صادرکننده کالا را صادر میکند و ارز آن را بر نمی گرداند یا کالایی که باید صادر شود را در بورس عرضه می‌کند که با ارز ۷۰ هزار تومان به بانک مرکزی ندهد. باید این منافذ بسته شود.

پورمحمدی بیان کرد: به این باور‌هستم که روز به روز‌ جایگاه بانک‌ مرکزی باید قوی تر باشد، مصلحت کشور هست همه از بانک بانک‌ حمایت کنند. اگر بانک مرکزی دچار مشکل شود کل اقتصاد و مردم دچار مشکل می شود.

این مقام مسئول گفت: آخرین کسی که باید مورد شماتت قرار بگیرد بانک مرکزی است. ما چون جزیره جزیره هستیم می‌گوییم وزارت صمت و کشاورزی باید درآمد ارزی را افزایش
بدهد به ما چه. به عنوان مثال الان وزارت نفت می‌گوید ۳ میلیارد دلار به من بدهید ۸ میلیارد دلار به شما نفت میدهم. اگر دستها در دست هم قرارنگیرد درآمد ارزی کشور افزایش پیدا نمی‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در سال گذشته کسری تراز تجاری ۲.۲ میلیارد دلار کمتر شد و اگر خرید طلا را به آن اضافه کنیم ۱۰ میلیارد دلار کمتر شده است. وی افزود: باید یا هزینه ها را کاهش دهیم یا درآمد ارزی را افزایش دهیم. سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی ارز استفاده کردیم. امسال ۱۲ میلیارد دلار داده‌ایم.می‌توانیم هزینه‌ها را کاهش دهیم باید یک گروهی تشکیل شود و برای کاهش هزینه‌ها فکر کند. 

پورمحمدی بیان کرد: در هیچ جلسه ای نیست که شبکه بانکی گلایه نکند که تسهیلات تکلیفی کمر بانک‌ها را شکسته است. بین وام ۴ درصد تا ۳۰‌درصد رانتی وجود دارد که به خانواده‌ها می دهیم‌. ما در برخی موارد داشتیم که خانوار فقیر حاضر است ۱۰۰ میلیون بگیرد و آن را به کسی دیگر بدهد. اگر نظام بانکی کل جهیزیه را مجانی بدهد بهتر از این است که با نرخ ۴ درصد بدهد که به دست مردم فقیر نرسد. http://hadidnews.com/vdcjttex.uqeyyzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما