تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۳
مدت کوتاهی است که ایران در تولید بنزین خودکفا شده و واردات این فرآورده بیش از دو سال است که متوقف شده است اما مصرف بی سابقه بنزین در روزهای اخیر زنگ واردات دوباره بنزین را به صدا درآورده است.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از ایسنا، ماه اول بهار۹۲ در مجموع سه میلیارد و ۱۰۰ هزار لیتر بنزین مصرف شد. بر این اساس متوسط مصرف بنزین در فروردین ماه به حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل با متوسط مصرف روزانه ۸۹.۴ میلیون لیتر ۱۰.۵ درصد افزایش داشته است.

رسیدن میانگین مصرف روزانه بنزین کشور به ۱۰۰ میلیون لیتر در حالیست که مشخص نیست با توجه به این که تولید بنزین کشور با احتساب تولید۶۰ میلیون لیتری پالایشگاه‌ها و تولید شش تا هفت میلیون لیتری این فرآورده در واحدهای پتروشیمی که در مجموع معادل ۶۶ تا ۶۷ میلیون لیتر بنزین در روز است چگونه جواب‌گوی این حجم از مصرف بود.

اگر چه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرده است که با راه اندازی طرح‌های افزایش ظرفیت پالایشگاه لاوان، اصفهان و تبریز از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ نیاز کشور به تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی قطع خواهد شد و تا پایان سال حجم تولید بنزین در پالایشگاه به ۷۰میلیون لیتر در روز خواهد رسید اما در صورت ادامه این الگوی مصرف قطعا این رقم هم جوابگو نخواهد بود.

البته علیرضا ضیغمی اذعان کرده است که توقف تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی مشروط به به صرفه‌جویی مصرف بنزین از سوی مردم است در غیر این صورت " اگر قرار باشد مصرف این فراورده مانند فروردین ماه باشد باز باید دست به دامن پتروشیمی شویم و یا واردات داشته باشیم."

از سوی دیگر ظرفیت واحدهای پتروشیمی برای تولید بنزین محدود است؛ چرا که در صورت افزایش تولید بنزین در این واحد‌ها تولید سایر محصولات پتروشیمی تحت‌الشعاع قرار گرفته و تامین نیاز داخل با مشکل مواجه شود.

با وجود آن که مصرف بنزین در ادیبهشت‌ماه نسبت به ماه گذشته کاهش چشمگیری داشت به طوری که با متوسط مصرف ۶۶.۷ میلیون لیتر در روز کاهش ۳۳.۳ میلیون لیتری را نسبت به فروردین ماه نشان می‌دهد اما با توجه به این که امسال به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مدارس و دانشگاه‌ها زودتر از موعد تعطیل خواهد شد، شاهد سفرهای تابستانی زودهنگام خواهیم بود که بر این اساس بازهم افزایش بی‌رویه مصرف بنزین در سه تا چهار ماه آینده پیش‌بینی می‌شود.

قطعا یکی از راهکارها برای آنکه دوباره زنگ واردات بنزین شنیده نشود رسیدن قیمت فرآورده‌های نفتی به ویژه بنزین به سطح واقعی است ضمن آنکه عدم واریز سهمیه‌ی بنزین به مناسب‌های سهمیه نوروزی و یا عید فطر می‌تواند الگوی صحیح مصرف را ایجاد کند. http://hadidnews.com/vdce7n8z.jh8o7i9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما