کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رشد پرشتاب ارز رسمی همزمان با تحولات بانک مرکزی

خبرگزاری فارس , 9 دی 1404 ساعت 12:24

در حالی که بازار آزاد پس از تغییر رئیس کل بانک مرکزی با نوسان محدودتری مواجه شده، نرخ ارز رسمی همزمان با تحولات مدیریتی بانک مرکزی، رشد پرشتاب‌تری را تجربه می‌کند.


نرخ دلار در تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا امروز به ۱۲۴ هزار و ۱۵۰ تومان رسید که نسبت به روز گذشته بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ تومان افزایش را نشان می‌دهد. این در حالی است که روز گذشته نیز نرخ دلار رسمی حدود ۲ هزار و ۴۰۰ تومان رشد کرده بود؛ موضوعی که بیانگر پرشتاب‌تر شدن روند افزایشی نرخ ارز رسمی در روزهای اخیر است.در بازار آزاد نیز تحولات قابل توجهی رخ داده است.

از روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد تا محدوده ۱۴۵ هزار تومان افزایش یافت، اما پس از اعلام خبر تغییر رئیس کل بانک مرکزی، نرخ ارز با کاهش همراه شد و به حدود ۱۳۷ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. امروز نیز بازار آزاد معاملات خود را با نرخ تقریبی ۱۳۸ هزار تومان آغاز کرده است.

تحلیلگران معتقدند تحولات اخیر بازار ارز رسمی می‌تواند نشانه‌ای از اجرای دیدگاه‌های اقتصادی سیدعلی مدنی‌زاده وزیر اقتصاد و عبدالناصر همتی باشد؛ دیدگاه‌هایی که بر حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز تأکید دارند.محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی که روز گذشته استعفای او پذیرفته شد، معتقد بود که به دلیل شرایط اقتصادی کشور، امکان تک‌نرخی شدن ارز وجود ندارد. دیدگاهی که درست مقابل دیدگاه وزیر سابق و فعلی اقتصاد بود.

اما مدنی‌زاده پیش‌تر اعلام کرده بود که «متوسط نرخ ارز باید در یک محدوده متناسب با رشد نقدینگی افزایش پیدا کند.» وی همچنین در مردادماه امسال با اشاره به سیاست‌های ارزی دولت گفته بود که «تلاش می‌کنیم تغییراتی ایجاد کنیم که به سمت تک‌نرخی شدن ارز حرکت کنیم تا بازار ارز یک نرخ مشخص داشته باشد.»

عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد سابق و رئیس جدید بانک مرکزی نیز که از مدافعان جدی سیاست تک‌نرخی شدن ارز است، پیش از این بارها تأکید کرده بود که فاصله ارز نیما و ارز آزاد باید به حداقل برسد و ارز تک نرخی شود.با توجه به هم‌زمانی رشد نرخ ارز رسمی و تحولات مدیریتی در بانک مرکزی، به نظر می‌رسد بازار ارز وارد مرحله جدیدی از سیاست‌گذاری و تعدیل نرخ‌ها شده است که همسویی دیدگاه‌های همتی و مدنی‌زاده می‌تواند این تغییرات را سرعت بدهد.


کد مطلب: 43534

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/43534/رشد-پرشتاب-ارز-رسمی-همزمان-تحولات-بانک-مرکزی

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com