کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خدمات اداره معاضدت و وکیل رایگان

5 خرداد 1404 ساعت 17:59

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: از زمان مراجعه فرد به این اداره تا زمان معرفی وکیل، در صورت وجود شرایط در متقاضی، حدود یک ساعت طول می‌کشد.


سعید باقری رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز افزود: دفتر معاضدت قضایی در ۳۷ نقطه در استان تهران در واحد‌های قضایی از جمله دادسرا‌ها و مجتمع‌های قضایی و زندان‌های مختلف استان، کمیته امداد و انجمن‌ ام اس، خدمات حقوقی رایگان ارائه می‌دهد.

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: بیش از ۱۵۰ وکیل در این ۳۷ نقطه مستقر هستند و به مردم مشاوره رایگان می‌دهند.باقری با اشاره به اینکه داشتن ملائت مالی یا نداشتن آن و فقیر یا غنی بودن و همچنین موضوع دعوا حقوقی، کیفری یا خانواده فرقی نمی‌کند افزود: ما با استفاده از وکلای پایه یک به همه کسانی که به اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز مراجعه کنند، مشاوره حقوقی رایگان می‌دهیم.

وی گفت: درباره معرفی وکیل اداره معاضدت در امر حقوقی وکیل معرفی می‌کند و در امر جزایی، مجاز به معرفی وکیل نیست مگر اینکه از ظرفیت ماده ۳۴۷ آیین دادرسی کیفری استفاده شود و محاکم به اداره معاضدت افرادی را معرفی کند و در این مواقع، تکلیف داریم وکیل معرفی کنیم.

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه مراجعه کنندگان به این اداره دو گروه هستند افزود: یک گروه برای گرفتن مشاوره مراجعه می‌کنند که این خدمت از طریق وکلا به آنان داده می‌شود.

باقری گفت: عده‌ای برای طرح دعوا یا دفاع از دعوای خود وکیل می‌خواهند و پس از بررسی مدارک آنان، اگر شرایط معرفی وکیل را داشته باشند، به آنان وکیل معرفی می‌شود.

وی ملائت و توانایی نداشتن در پرداخت حق الوکاله را یکی از شروط اختصاص وکیل برای متقاضی خواند و افزود: برای احراز نداشتن استطاعت مالی، اسناد، مدارک و شغل متقاضی بررسی می‌شود و همچنین، دهک فرد استعلام گرفته می‌شود و یا فرد از نهاد‌های حمایتی گواهی ارائه می‌دهد.

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز، واجد جنبه حقوقی بودن دعوا و قابل پیشرفت بودن آن را دو شرط دیگر برای اختصاص دادن وکیل به متقاضی بیان کرد و گفت: اگر فردی دعوایی را بدون داشتن مدارک و اسناد کافی، مطرح کند، این دعوا قابلیت پیشرفت ندارد.

باقری درباره نظارت بر وکلای معاضدتی افزود: انجام وکالت معاضدتی بر اساس قانون جزو تکالیف وکلا است و وقتی فردی به عنوان وکیل متقاضی معرفی می‌شود، نظارت کافی بر روی آن انجام می‌شود.

وی گفت: اگر مراجعه کننده ادعا کند که وکیل معاضدتی تلفن را پاسخگو نیست یا در جلسه دادگاه شرکت نکرده یا لایحه ننوشته است، ساز و کاری برای نظارت و پیگیری این موضوعات وجود دارد.

رئیس اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه نظارت بر وکلای معاضدتی نیز صورت می‌گیرد افزود: موارد تخلف و پاسخگو نبودن وکیل بسیار ناچیز است به گونه‌ای که در سال گذشته بیش از ۵۰۰ وکیل به مردم معرفی شده است، اما کمتر از دو یا سه نفر به عملکرد وکیل اعتراض داشتند و در بعضی مواقع، این ادعا‌ها صحت نداشته است.

باقری گفت: اگر متقاضیان درباره عملکرد وکیل، اعتراضی داشته باشند به اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز مراجعه می‌کنند و رئیس این اداره، پس از شنیدن صحبت‌های فرد معترض، مدارک و اسناد وی را بررسی می‌کند و در صورت لزوم با دعوت از وکیل مربوطه، اگر واقعا وکیل مورد نظر قصور یا تقصیری داشته، اقدام لازم از سوی اداره معاضدت صورت می‌گیرد.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما


کد مطلب: 40533

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/40533/خدمات-اداره-معاضدت-وکیل-رایگان

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com