کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کلاهبرداری تحت‌پوشش گروه‌ها و کانال‌های صیغه‌یابی

خبرگزاری فارس , 24 ارديبهشت 1404 ساعت 9:49

اگر دختری، چه از روی ناآگاهی و چه با آگاهی، وارد همکاری با کانال‌های صیغه‌یابی شود، به سادگی اجازه خروج ندارد!


کلاهبرداری تحت‌پوشش گروه‌ها و کانال‌های صیغه‌یابی، شاید در نگاه اول موضوعی ساده و کم‌اهمیت به‌نظر برسد. چیزی که احتمالاً کمتر کسی قربانی‌اش می‌شود. اما کافی‌ست همین عبارت را در گوگل جست‌وجو کنید تا با موجی از آمارهای عجیب و غریب مواجه شوید.

فقط در یکی از موارد، یک باند سازمان‌یافته در مشهد طی چند ماه، بیش از ۴ میلیارد تومان از این طریق به جیب زده است. البته متاسفانه باید بگوییم رقم اصلی خیلی بیشتر از حرفاست. به‌گفته پلیس، بسیاری از قربانیان به‌دلیل ترس از آبرو، هیچ‌گاه شکایتی مطرح نمی‌کنند. همین سکوت هم باعث می‌شود پرونده کلاهبردارهای این‌چنینی بسیار سبک‌تر از جرم‌شان باشد.

چطور کانال‌های صیغه‌یابی قربانی می‌گیرند؟

الهام دختر جوانی که مثل بسیاری از هم سن و سالانش دنبال یک کار بی‌دردسر می‌گشت. کاری که بتواند در خانه انجامش بدهد. در همین جست‌وجوها با یکی از کانال‌های صیغه‌یابی آشنا شد. به او پیشنهاد همکاری دادند. عنوان شغلی‌اش را گذاشته بودند «بازاریاب». قرار بود از راه دور و با حقوق نسبتا بالا کار کند.کار خیلی سختی نبود.

فقط باید روزی چند ساعت با مردهایی حرف می‌زد که دنبال صیغه بودند و نقش زنی را بازی می‌کرد که قرار است با آن‌ها ملاقات کند. به او گفته بودند ملاقات‌ها و رابطه جنسی توسط کس دیگری انجام می‌شود‌. همه‌چیز، حداقل در ظاهر، عادی و حتی قانونی به نظر می‌رسید. مجموعه برای جلب اعتمادش مجوزهایی را نشان داده بود و مثل هر استخدام رسمی دیگری، از الهام چک و سفته هم گرفته بودند.

دلبری برای کلاهبرداری!

همانطور که در گزارش پیش گفتیم روال کار در کانال‌های صیغه‌یابی به این شکل است که ابتدا شما به‌عنوان متقاضی صیغه، از بین اطلاعات جعلیِ افراد موجود در کانال، فردی را انتخاب می‌کنید. بعد از آن مبلغ حدودا ۳۰۰ هزار تومان را به حساب مدیر کانال واریز می‌کنید تا آیدی فرد انتخاب شده را به شما بدهند. معمولا هم به پیوست آن با یک جمله مواجه می‌شوید:« بفرمایید برادر، با خانم‌ صحبت کنید اگر موافق بودند مهریه‌ را واریز کنید تا صیغه‌نامه تنظیم شود.»بماند که این جمله سوری است و خانم‌های گروه همیشه موافق‌اند البته موافق کلاهبرداری!

بگذریم درست همین‌جا بود که کار الهام شروع می‌شد. او یکی از همان کسانی بود که پشت آن آیدی نشسته است. باید نقش زنی را بازی می‌کرد که ظاهراً قرار بود به‌زودی به صیغه شما دربیاید. می‌گوید: به من گفته بودند که کارم فقط دلبری‌ست. باید با پیام و تماس، دلِ آقایونی که به پی‌وی‌ام می‌اومدن رو به دست بیارم. باید با قربون‌صدقه رفتن، درد و دل کردن، حرف زدن از تنهایی‌هام، کاری می‌کردم که اون آقا دلش بخواد مدت طولانی‌تری منو صیغه کنه. چون هر چقدر این زمان بیشتر می‌شد، مهریه‌ای که پرداخت می‌کرد بیشتر بود و خب درصد من هم بالا می‌رفت. می‌گفتند من فقط بازاریاب هستم و رابطه جنسی را کس دیگری انجام می‌دهد اما بعد فهمیدم اصلا صیغه‌ای در کار نیست و تمام گروه کلاهبرداری است.

حق بارداری و بیمه برای صیغه‌ای که هرگز اتفاق نمی‌افتد!

به گفته الهام وقتی آقایان مهریه میلیونی را به حساب مدیر شرکت واریز می‌کردند. او باید قرار ملاقات را برای چند روز بعد تنظیم می‌کرد و این اطمینان را به آنها می‌داد که حتما ملاقات انجام می‌شود.

اما وظیفه‌کاری‌اش همین‌جا تمام نمی‌شد باید درست شب ملاقات بهانه‌ای می‌آورد و پول بیشتری برای شرکت جذب می‌کرد. مثلا یکی شبیه این:«راستی شما حق بارداری منو پرداخت کردید؟! اگر بعد از تمام شدن صیغه من باردار بشم چی! باید یه پولی به صورت امانت به حساب شرکت واریز کنید بعد از اتمام صیغه اگر مشکلی نبود پول را به حساب‌تون برمی‌گردونیم!»

طبیعتا با شنیدن این جمله خیلی از مشتری‌ها عصبانی می‌شدند اما وظیفه الهام همین بود همین که آنها را راضی کند. البته ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شد وقتی فرد هزینه را پرداخت می‌کرد و قرار ملاقات برای روز دیگری برنامه‌ریزی می‌شد حالا باید روش دیگری برای کلاهبرداری به کار می‌گرفتند. مثلا یک حق فلان دیگری از آستین‌شان در می‌آوردند. «مشتاق دیدارتم فقط لطفا زودتر حق بیمه من رو واریز کن که مثل دفعه پیش دوباره ملاقات‌مون عقب نیفته! حق بیمه هم بعد تموم شدن صیغه به حسابت برمی‌گرده می‌دونی که برای امنیت منه!»

سیدهای قلابی و اسم رمزی برای کلاهبرداری!

اگر طرف ساده‌دل باشد و حرف‌ها را باور کند، این ماجرا ادامه دارد و همه‌چیز طبق برنامه جلو می‌رود اما اگر کسی وسط کار شک کند، عصبانی شود یا اعتراض کند، الهام بلافاصله او را بلاک کند و ادامه‌ی ماجرا را می‌سپرد به «سید».

اما سید که بود؟ مدیر اصلی کانال و سردسته‌ی باند. جالب این‌جاست که تقریباً سردسته‌ی تمام این باندها خودشان را «سید» معرفی می‌کنند، بدون هیچ اسم و مشخصات دیگری، فقط همین یک کلمه. درست مثل دعانویس‌هایی که با این عنوان، اعتماد جلب می‌کنند. این واژه، سال‌هاست که بازیچه‌ی دست کلاهبرداران شده.عکس پروفایل‌شان هم همیشه یک عکس ناشناس از یک روحانی‌است. عکس‌هایی که با یک سرچ ساده می‌شود فهمید از اینترنت برداشته شده‌اند.

اما «سید» با اعتراض شما چه می‌کند؟اگر بعد از کلی وعده و انتظار بگویید که از این ملاقات منصرف شده‌اید و فقط می‌خواهید پول‌تان را پس بگیرید، نه‌تنها خبری از بازگشت پول نیست، بلکه تهدید هم می‌شوید.سید می‌گوید اطلاعات شخصی‌تان را منتشر می‌کند، از پیام‌ها اسکرین‌شات گرفته، شماره‌تان را دارد و می‌تواند آبرویتان را ببرد. همین تهدیدها کافی‌ست تا خیلی‌ها عقب‌نشینی کنند.اما اگر جزو معدود افرادی باشید که پای اعتراض‌شان می‌ایستند و کوتاه نمی‌آیند، راه فقط یکی‌ست: بلاک!تمام راه‌های ارتباطی در یک لحظه قطع می‌شود. البته قبل از آن حتما طومار بلندبالایی از کلمات رکیک برایتان می‌فرستند. اتفاقی که در گزارش قبلی برایمان افتاد و بعد از آنکه به سید گفتیم مهریه‌ را پرداخت نمی‌کنیم دیگر خبری از برادر گفتن‌هایش نبود و الفاط رکیک جای لفظ قلم حرف‌زدنش را گرفت!

وقتی دختران در تله صیغه‌یابی گیر افتادند!

اگر دنبال شکایت بروید عملا دست‌تان به جایی بند نیست چرا که به گفته یکی از باندهایی که چندی پیش در دام پلیس افتادند، کارت‌ها و سیم‌کارت‌ها اجاره‌ای یا سرقتی هستند، برای همین در فرآیند پرداخت هر بار شما با یک نام متفاوت رو به رو می‌شوید. علاوه‌بر کلاهبرداری مالی که مبلغ آن هم کم نیست، یکی از آسیب‌های جدی که این کانال‌ها به جامعه وارد می‌کنند و در گزارش پیشین به ان پرداختیم سوءاستفاده از تصاویر دختران است.

دخترانی که به‌طور عادی و بدون هیچ قصد خاصی عکس‌هایی از خود در فضای مجازی، به‌ویژه اینستاگرام، منتشر کرده‌اند. این تصاویر بدون اجازه و آگاهی صاحبان‌شان، به‌عنوان «مورد صیغه» در کانال‌ها استفاده می‌شود. موضوعی که نه‌تنها نقض آشکار حریم خصوصی است، بلکه می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری برای افراد به همراه داشته باشد.

اما آسیبی که در این گزارش از آن پرده برداشته شد این است که اگر دختری چه آگاهانه، چه ناآگاهانه وارد همکاری با این کانال‌ها شود و بعد تصمیم بگیرد از این مسیر خارج شود و راهش را تغییر دهد، به‌سادگی اجازه‌ی خروج ندارد. مدیران این باندها با تکیه بر چک، سفته، فایل‌های صوتی و تصویری و حتی تهدید به افشای اطلاعات شخصی و آبروی فرد، او را تحت فشار می‌گذارند تا همچنان در چرخه بماند. در واقع، نه‌فقط فریب‌دادن و سوءاستفاده، بلکه اسیرکردنِ روانی و اجتماعی افراد بخشی از فرایند این تجارت سیاه است.


کد مطلب: 40347

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/40347/کلاهبرداری-تحت-پوشش-گروه-ها-کانال-های-صیغه-یابی

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com