کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عراقچی عنوان کرد:

مواضع دو طرف به یکدیگر نزدیک شد/ غنی سازی باید ادامه یابد

21 ارديبهشت 1404 ساعت 21:36

وزیر امور خارجه گفت: الان دو طرف درک بهتری از مواضع یکدیگر دارند و مقدار زیادی از موضوعات اصلی مورد اختلاف بیشتر مورد بحث قرار گرفت و مقداری مواضع دو طرف به یکدیگر نزدیک شده است.


به گزارش حدید نیوز، سید عباس عراقچی پس از دور چهارم گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: دور چهارم گفتگوها نسبت به سه دوره گذشته مذاکرات بسیار جدیدتر و صریح‌تری بود. ما مقدار زیادی از فضای کلی فاصله گرفته‌ایم و وارد موارد جزئی‌تر شدیم.

در این شرایط مذاکرات دشوارتر هم می‌شود ولی علی رغم دشواری که داشت و صراحتی که در مذاکرات بود، بحث بسیار مفیدی انجام شد و می‌توان گفت الان دو طرف درک بهتری از مواضع یکدیگر دارند و مقدار زیادی از موضوعات اصلی مورد اختلاف بیشتر مورد بحث قرار گرفت و با باز شدن ابعاد بیشتر، درک بهتری از آنها وجود دارد و مقداری مواضع دو طرف به یکدیگر نزدیک شده است.

عراقچی گفتگوها را در مجموع رو به جلو ارزیابی کرد و گفت: ما تصمیم گرفتیم که این مذاکرات ادامه پیدا کند و هر دو طرف مصمم هستند برای جلسه بعدی توافق شده است ما روز و محل دور بعدی گفتگوها با توجه به برنامه‌هایی که هر دو طرف دارند، به عهده وزیر خارجه عمان گذاشته‌ایم که تنظیم کنند ولی فکر می‌کنم با فاصله تقریباً یک هفته یکی دو روز کم و زیاد برگزار خواهد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص اظهارات متناقض طرف‌های آمریکایی گفت: اظهارات متناقض طرف‌های آمریکایی به خصوص در عرصه رسانه‌ای و عمومی می‌شنویم که این اصلاً کمکی به حال مذاکره نمی‌کند. امروز یکی از موضوعات مورد بحث ما نیز همین بود که این روش به نفع مذاکره نیست و باید اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که جمهوری اسلامی ایران در مواضع خود ثابت قدم است و همانطور که در بیان مواضع خود دقت لازم را دارد و مواضع متفاوت و ضد و نقیضی را ابراز نمی‌کند، همین انتظار از طرف آمریکایی هم می‌رود. بحث‌ها امروز خیلی مفید بود و امیدوار هستیم که کمتر شاهد چنین رفتاری باشیم ولی مشخصاً این نکته از طرف ما مورد تاکید قرار گرفت که برداشت‌های متناقض رسانه‌ای اصلاً مورد پذیرش ما نیست و این باعث خدشه به مذاکرات خواهد شد و اگر تکرار شود ما هم ناچاراً به همان ترتیب رفتار خواهیم کرد که به نظرم الان مقداری در این مشکلات به یکدیگر نزدیک شدیم.

عراقچی در خصوص مسائل فنی و بحث‌های مرتبط با رفع تحریم‌ها و غنی‌سازی هسته‌ای ایران عنوان کرد: این دو موضوع مورد اشاره از موضوعات اصلی مذاکره هستند. از نظر ما غنی سازی یک موضوعی است که حتماً باید ادامه پیدا کند و هیچ جای مصالحه‌ای در مورد آن وجود ندارد. ممکن است ابعاد و اندازه و سطح و میزان آن به جهت اعتمادسازی یک دوره‌ای محدودیت‌هایی برای آن قائل شویم مشابه بار گذشته، ولی اصل موضوع غنی‌سازی اصلاً قابل مذاکره نیست.

وی در رابطه با رفع تحریم‌ها افزود: منظور و مقصود ما از مذاکره طبیعتاً رفع تحریم است. رفع تحریم‌ها در هر شرایطی یکی از پایه‌های مذاکره ما است و این الان مورد توافق دو طرف قرار دارد و همانطور که اشاره کردم، ما در موضوعات اختلافی در حال حاضر خیلی به هم نزدیک‌تر شدیم و حداقل یکدیگر را بهتر درک می‌کنیم.

وزیر امور خارجه در پایان گفت: به نظرم مواضع ما که کاملاً روشن است و ابعاد آن کاملاً برای طرف مقابل شناخته شده است و من امیدوار هستم که در ادامه پیشرفت بهتری داشته باشیم./ مهر


کد مطلب: 40296

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/40296/مواضع-دو-طرف-یکدیگر-نزدیک-غنی-سازی-باید-ادامه-یابد

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com