تاریخ انتشار :شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۰
هراس اسرائیل از ارسال اس-۳۰۰

آسمان تل‌آویو در تیررس اس- ۳۰۰های روسی اسد

اس ۳۰۰ می‌تواند بخشی از پاسخ مسکو به امریکا در زمینه استقرار سپر دفاع موشکی در ترکیه باشد.
آسمان تل‌آویو در تیررس اس- ۳۰۰های روسی اسد
بلندی‌های جولان بخشی از خاک سوریه است که در جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال ١٩٦٧ به اشغال اسرائیل درآمد و مانع اصلی بر سر توافق صلح بین دو کشور محسوب می‌شود.

به گزارش حدیدنیوز، طی روزهای اخیر بحث ارسال سامانه دفاعی اس‌-۳۰۰های روسی به دمشق مطرح شده که واکنش‌های متفاوتی به دنبال داشته است. در پی این مسئله «سرگی کوروتکوف» مدیرعامل شرکت هواپیما‌سازی «میگ» نیز از صدور میگ‌های ۲۹ به سوریه سخن به میان آورده است.



استقرار سامانه دفاعی اس ۳۰۰ می‌تواند بخشی از پاسخ مسکو به امریکا و ناتو در زمینه استقرار سپر دفاع موشکی در چک، لهستان و ترکیه باشد. روزنامه دیلی بست نوشت که با بردی حدود ۲۰۰ کیلومتر، قادر است هواپیماها را در بالای فرودگاه بن گوریون هدف بگیرد.



اولین مزیت استقرار اس-۳۰۰‌ها در سوریه این است که اسرائیل قادر نخواهد بود به این کشور حمله کند، به این دلیل که این سامانه به راحتی حملات را خنثی خواهد کرد. اس-۳۰۰ حتی گنبد آهنین اسرائیل را تحت‌الشعاع قرار داده و از آن بسیار قوی‌تر عمل خواهد کرد. تل‌آویو بر این اندیشه است که چنین مسئله‌ای توازن را در منطقه به نفع سوریه و مقاومت به هم خواهد ریخت.



بر همین اساس رئیس‌جمهور‌ سوریه هشدار داده است که اگر اسرائیل بار دیگر علیه کشورش دست به حمله هوایی بزند، با واکنش نظامی مواجه خواهد شد. بشار اسد همچنین در مصاحبه با «شبکه تلویزیونی حزب الله لبنان» تأکید کرده است که برای به راه انداختن جبهه دیگری علیه سوریه در بلندی‌های جولان فشار مردمی وجود دارد. درباره این موضع‌گیری دو مسئله مهم وجود دارد که نباید از آن گذشت.



ابتدا اینکه اولین باری است که رئیس‌جمهور سوریه چنین سخنی را به زبان آورده و به عنوان رأس قدرت سوریه از بازپس‌گیری جولان به عنوان خاک سوریه دفاع کرده است. مسئله دوم نیز این است که اسد چنین موضعی را در تلویزیون حزب الله بیان کرده است. بشار اسد تأکید کرد: «ما مطمئنیم که پیروز می‌شویم، سوریه مانند قبل بلکه بیشتر از گذشته از مقاومت و نیروهای مقاومت حمایت خواهد کرد.»



بلندی‌های جولان بخشی از خاک سوریه است که در جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال ١٩٦٧ به اشغال اسرائیل درآمد و مانع اصلی بر سر توافق صلح بین دو کشور محسوب می‌شود. اسرائیل این منطقه استراتژیک را بخشی از خاک خود اعلام کرده و از سال ۱۹۷۴ بین دمشق و تل آویو ترک مخاصمه امضا شده است.



هراس اسرائیل از ارسال اس-۳۰۰



بحث اس-۳۰۰‌ها به قدری برای مخالفان مقاومت مهم است که بی‌بی سی طی گزارشی نوشت: اسد صراحتاً تأیید نکرد که روسیه سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته اس- ۳۰۰ را در اختیار سوریه قرار داده باشد. «منابع صهیونیستی نیز تأکید کردند که « نظام سوریه هنوز هیچ سامانه موشکی پیشرفته از جمله اس-۳۰۰ دریافت نکرده است. » این در حالی است که بشار اسد اعلام کرد که محموله اس-۳۰۰‌ها را از روسیه تحویل گرفته است.



پس از این مسئله روزنامه هاآرتص نوشت: اسرائیل جلوگیری از تحویل سیستم‌های روسی موشکی پدافند هوایی «اس ـ ۳۰۰» به سوریه را امکان پذیر نمی‌داند اما قصددارد پس از تحویل آنها و قبل از فعال‌سازی آنها از لحاظ رزمی، این سیستم‌ها را خنثی کند. این در حالی است که گام برداشتن اسرائیل به چنین سمتی رویارویی با روسیه است که به راحتی می‌تواند واکنش کرملین را به همراه داشته باشد. در همین حال امریکا هنوز از منطقه پرواز ممنوع که باعث تصرف لیبی از سوی ناتو شد، دست بر نداشته است.



برهمین اساس روز پنج شنبه مقام‌های واشنگتن طی بیانیه‌ای اعلام کردند که طرح منطقه «پرواز ممنوع» را به عنوان یک گزینه در دست بررسی دارند.



همزمان رسانه‌های مختلف از ارسال جنگنده‌های میگ به سوریه خبر داده‌اند. منابع نظامی روس نیز اعلام کردند این هواپیماها در چارچوب قراردادهای تسلیحاتی دوجانبه تحویل سوریه می‌شود.



رادیوصدای روسیه، تحویل تسلیحات اس- ۳۰۰ به سوریه را نوعی پاسخ مسکو به تصمیم خلاف قوانین بین‌المللی اتحادیه اروپا برای لغو تحریم ارسال سلاح به معارضان سوری دانسته بود.



النصره در فهرست تروریست‌ها



ارتش سوریه بنا بر خبر المیادین در ادامه جنگ با معارضان در القصیر به منطقه الجوادیه برای پاکسازی شورشیان حمله کرد. آسوشیتدپرس نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد جبهه النصره را یک گروه شورشی وابسته به القاعده و تروریست دانست و آن را در فهرست سیاه قرار داد. دفتر نمایندگی امریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد هیچ‌کدام از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت با قرار گرفتن نام جبهه النصره از شبکه‌های مرتبط با القاعده در عراق در فهرست سیاه شورای امنیت مخالفت نکردند.



رژیم صهیونیستی در مورد انتقال اس - ۳۰۰‌ها تردید کرد



* کامرسانت با تأکید بر اینکه ممکن است تا ۲۰۱۴ اس-۳۰۰ها به سوریه منتقل نشوند، نوشت: این سامانه آزادی عملیاتی اسرائیل را محدود می‌کند و برتری هوایی اسرائیل را به چالش می‌کشد.



* دیلی بست: سوریه ممکن است این سیستم را به حزب‌الله لبنان تحویل دهند.



* کرونیکل: حمله اسرائیل به سیستم‌های موشکی سوریه، باعث کشته شدن تعداد زیادی روسی خواهد شد.



* جروزالم پست: هنوزمعلوم نیست که آیا چیزی از روسیه به سوریه رسیده است یا نه و اینکه اصلا این اس-۳۰۰‌ها شامل رهگیر‌های اس- ۳۰۰ بوده یا ادوات پایه‌ای که قبل از عملیاتی شدن، نیاز به آن هست. باید سوری‌ها برای عملیاتی کردن آن آموزش ببینند و این امکان نیست که تکنسین‌های روس از جانب اسد آن ر ا عملیاتی کنند.» http://hadidnews.com/vdcgyq9x.ak9qt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما