تاریخ انتشار :شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۴
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: به منظور توسعه سواحل مکران در جنوب کشور پنج کمیته تخصصی در حال تهیه برنامه ششم توسعه مبتنی بر سیاست های کلان نظام هستند.
در برنامه ششم توسعه سواحل مکران مورد توجه جدی قرار دارد
محمد سعیدنژاد روز شنبه در نشست با خبرنگاران، افزود: آمایش سرزمینی در برنامه ششم توسعه باید به سمتی حرکت کند که سواحل جنوبی کشور به خصوص سواحل استان سیستان و بلوچستان توسعه یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همه مسوولان نظام به توسعه دریامحور به خصوص در سواحل مکران تاکید دارند و سازمان بنادر و دریانوردی درصدد است با توسعه بنادر و سواحل در این مناطق شاهد افزایش اشتغالزایی و حضور متخصصین در جنوب کشور باشد.

وی گفت: طرح توسعه سواحل مکران با توجه به آمایش سرزمینی همواره در دست اقدام سازمان بنادر است تا با ایجاد سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در این مناطق از ظرفیت های آن استفاده شود.

سعیدنژاد افزود: ضریب تراکم جمعیت در سواحل جنوب کشور هم اکنون به کمتر از ۴.۸ درصد رسیده در حالی که متوسط ضریب تراکم کشور در مناطق دیگر ۴۸ نفر است.

وی گفت: توسعه سواحل جنوب کشور نیازمند اجرای دو و یا سه برنامه توسعه است تا بتوانیم در چارچوب سیاست های کلی نظام شاهد آمایش سرزمینی در این مناطق باشیم.

وی با اشاره به برگزاری بیست و سومین همایش ارگان های دریایی، یادآور شد: این همایش روزهای چهارم و پنچم خرداد ماه سال جاری با حضور تمام ارگان های دولتی و خصوصی برگزار می شود و تاکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد تصمیمات همایش اجرایی شده و ۳۰ تا ۴۰ درصد آن در حال پیگیری قرار دارد.

وی اظهار داشت: مسایل و مشکلات زیادی در این همایش مطرح می شود تا بین ارگان ها و نهادهای دریایی همواره شاهد هماهنگی لازم باشیم.

وی حذف مالیات از حقوق دریانوردان و احیای ماده ۹ قانون نظام وظیفه مبنی بر معافیت سربازی افرادی که در دریا و روی شناورهای دریایی کار می کنند را از خواسته های مهم ارگان های دریایی در این همایش عنوان کرد.

وی تصریح کرد که علاوه بر این مسایل زیادی در این همایش ها مطرح می شود تا با جمع بندی آن در دبیرخانه این همایش در سازمان بنادر و دریانوردی پیگیر اجرایی شدن آن باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مزیت های برگزاری همایش های ارگان های دریایی، یادآورشد: در این همایش ها همواره مباحث روز٬ مشکلات حوزه دریایی و هماهنگی بین ارگانهای دریایی کشور مطرح بوده به طوری که تاکنون نتایج بسیار مثبتی در حوزه دریا، دریانوردی و بندری داشته است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به پرسشی در خصوص نتایج انعقاد قرارداد با سرمایه گذار کنیایی برای توسعه بنادر ایران که در دولت قبل انجام شد، گفت: این قرارداد در دولت قبل بدون بررسی و تحقیق توان سرمایه گذاری این شرکت کنیایی انجام شد و قرار بود کنیایی ها ۳۰۰ میلیون دلار در بندر امام خمینی (ره) در ایران سرمایه گذاری کنند، اما شش ماه پیش اعلام کردند که توان انجام سرمایه گذاری در این بندر را ندارند و هم اکنون به دنبال تهیه لیستی از میزان زیان های وارده به ایران در پی انصراف این شرکت از سرمایه گذاری در این بندر هستیم تا علیه آن ادعای حقوقی خود را در مجامع جهانی مطرح کنیم.

وی، انتشار خبری مبنی بر خرید ۱۰ فروند شناور از هلند را تکذیب کرد و گفت: سازمان بنادر و دریانوردی همواره به دنبال استفاده از توانمندیهای داخلی در ساخت شناورهای دریایی است و از این سیاست خود نیز عدول نخواهد کرد، بنابراین هرگز این اتفاق (خرید کشتی از هلند) رخ نخواهد داد و ما نیاز خود به ناوگان حمل و نقل دریایی را از طریق صنایع داخلی تامین خواهیم کرد، هرچند که سازندگان ایرانی در صورت نیاز می توانند ضعف تکنولوژیکی خود را با استفاده از سازندگان خارجی جبران کنند.

وی توسعه بنادر، افزایش ناوگان ملی و توسعه تجهیزات و امکانات بندری به ویژه با رویکرد حفظ محیط زیست دریایی را از وظایف مهم سازمان بنادر و دریانوردی کشور اعلام کرد و گفت: علاوه بر توسعه بنادر و سواحل کشور توسعه پسکرانه ها نیز برای سازمان بنادر از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا بدون توجه به پسکرانه ها و امکانات مورد نیاز در سواحل و بنادر، توسعه این بخش با چالش های اساسی مواجه خواهد شد.

وی یادآور شد: توسعه بندر چابهار به عنوان یک بندر استراتژیک همواره در دستور کار سازمان بنادر بوده و تاکنون در این بندر اقدامات خوبی انجام شده و به پیشرفت های زیادی رسیده ایم، اما اگر بخش های دیگر آن توسعه نیابند از نظر استقرار جمعیت و میزان اشتغالزایی در این بندر با مشکل مواجه خواهیم شد.

سعیدنژاد در خصوص تعیین اپراتورهای بندر شهید رجایی نیز تصریح کرد: مشاور مشترک ایرانی و خارجی و مدل های واگذاری آن در دستور کار ما قرار دارد و امیدواریم مناقصه آن در سال جاری انجام شود، ضمن اینکه قراردادهای دو اپراتور این بندر نیز تا پایان شهریور ماه سال جاری تمدید شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: طرح تجهیز فاز دو بندر شهید رجایی از طریق فاینانس چین در حال پیگیری است و امیدواریم تا سال ۹۵ تجهیزات مورد نیاز این فاز وارد کشور شود و فاز سوم آن نیز برای تعیین سرمایه گذار فراخوان خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی از سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی ایران دربانکرینگ خلیج فارس(سوخت رسانی) خبر داد و گفت: ۵۶ درصد سواحل خلیج فارس و دریای عمان در اختیار ایران و این ظرفیت مناسبی برای توسعه بانکرینگ در خلیج فارس است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: طی سالهای گذشته قراردادهایی با بانکها منعقد شده تا با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و منابع داخلی خود تسهیلات مورد نیاز به سرمایه گذاران حوزه دریا و بندر پرداخت کنند و با تامین ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل وجوه اداره شده این سازمان، بانک ها از توانایی پرداخت تسهیلات ۳۰۰ میلیارد تومان برای خرید شناورهای مسافری برخوردار هستند که به تدریج در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

سعیدنژاد در پایان با بیان اینکه ظرفیت فعلی بنادر کشور سالانه بیش از ۱۸۵ میلیون تن بار است، گفت: در پایان سال گذشته در مجموع ۱۴۶ میلیون تن بار از بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد و با رفع تحریم ها نگران کمبود ظرفیت در بنادر کشور نیستیم.

http://hadidnews.com/vdcfy1dm.w6d0yagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما