تاریخ انتشار :شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۵
درحالی که هنوز ۲ ماه تا پایان سال باقی مانده اما گویا اغلب بانک‌ها به شعب خود دستور توقف پرداخت تسهیلات را داده اند و عملاً متقاضیان دریافت تسهیلات باید چند ماه منتظر بمانند.همه ساله با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال تغییراتی در برخی از خدمات و امور بانکی رخ می دهد که مهمترین آن تغییر در روال پرداخت تسهیلات می باشد.
بانک ها نمی توانند ۳ ماه از سال را تسهیلات ندهند!
به گزارش حدیدنیوز، فقط پایه مالیاتی افزایش می‌یابد، نه نرخ مالیاتدرحالی که هنوز ۲ ماه تا پایان سال باقی مانده اما گویا اغلب بانک‌ها به شعب خود دستور توقف پرداخت تسهیلات را داده اند و عملاً متقاضیان دریافت تسهیلات باید چند ماه منتظر بمانند.همه ساله با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال تغییراتی در برخی از خدمات و امور بانکی رخ می دهد که مهمترین آن تغییر در روال پرداخت تسهیلات می باشد.


 این اتفاق امسال زود تر از سالهای قبل تکرار شد و برخی بانک ها پیش از آنکه وارد بهمن ماه شویم با ارسال بخشنامه ای به شعب خود دستور توقف پرداخت تسهیلات را داده اند این درحالی است که متقاضیان تسهیلات بانکی خوان های فراوانی را برای دریافت تسهیلات طی کرده بودند اما سرنوشت با آنها یار نبود چراکه با این بخشنامه ها باید چند ماه دیگر در صف دریافت تسهیلات بمانند.


البته ایست دادن بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بانکی اقدام تازه ای نیست چراکه تجربه سال های قبل هم نشان داده که بانکی‌ها در ماه پایانی سال و معمولاً یکی دو ماه ابتدایی هر سال بخاطر رسیدگی به حساب و کتاب‌شان تغییراتی را در روال پرداخت تسهیلات اعمال می کنند.


"بستن حساب‌ها" توجیه و توضیح بانک‌ها برای قفل شدن پرداخت تسهیلات در ماه های پایانی سال و "ابلاغ سیاست‌های جدید" توضیح آنها برای عدم پرداخت تسهیلات در ماه های ابتدایی سال می باشد.


بانک‌داران رسماً از زمستان سال گذشته با چراغ سبز شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نرخ سود تسهیلات را افزایش داده و کف سود تسهیلات را ۲۶ درصد تعیین کردند و چندین ماه با این وضعیت به پرداخت تسهیلات می پرداختند. این درحالی بود که از بهمن سال ۹۰ تاکنون شورا بسته سیاستی و نظارتی را تغییر نداده و طبق همین بسته بانک‌داران باید نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای را تا سررسید ۲ سال معادل ۱۴ درصد و برای سررسید بیشتر از ۲ سال معادل ۱۵ درصد تعیین می کردند. همچنین در بسته سیاستی که توسط بانک مرکزی ابلاغ شده آمده بود که دامنه نرخ سود عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد بین مؤسسه اعتباری و مشتری بین ۱۸ تا ۲۱ درصد تعیین می‌شود.


مجید منصوری بیگدلی در خصوص این موضوع به تابناک گفت: تا زمانی که چرخ صنعت می چرخد نیاز به منابع مالی و گردش مالی دارد صنعت در کشور به وسیله پرسنل فعال در این بخش، مواد اولیه و تجهیزات است که همه اینها نیاز به منابع مالی صورت می گیرد و این منابع یا از طریق درامد و یا از طریق تسهیلات بانکی قابل استفاده است.


وی گفت: اما اگر قرار باشد سه یا ۴ ماه به صورت مرتب بانک ها وارد این چرخه شوند و نخواهند تسهیلاتی را اعطا کنند اخلال در کار ایجاد می شود، کار حسابرسی و بستن حسابها برای یک هفته و ده روز توجیه دارد ، یعنی بانکها می توانند در ۱۰ یا ۱۵ روز آخر سال از دادن تسهیلات خوداری کنند.


وی افزود، اما اینکه ۲ ماه در این طرف سال و یک ماه بعد از تحویل سال بخواهند تسهیلات را معطل کنند لطمات زیادی به کشور وارد می کند، من فکر می کنم بهترین راه این است که سال مالی برای بانکها تغییر کند و از فروردین به تیر ماه یا نیمه سال اول مهر منتقل شود.


این کار کمک بزرگی به تولید خواهد کرد، خیلی از افرادی که کار تولیدی دارند مجبور هستند به دلیل محدودیت گردش مالی تولیدات خود را کاهش دهند، و آن دسته هم که قصد دارند با استفاده از تسهیلات کاری را شروع کنند با توجه به پروسه زمانی دوماه آخر سال و یک ماه ابتدایی سال کار به تعویق خواهد افتاد.


وی گفت: در دنیا بعضی پروژه ها هستند که سه ماه به بهره برداری می رسند ولی در ایران نه تنها این کار انجام نمی شود بلکه بعد از سه ماه معلوم نیست بازار در دست چه کسی خواهد بود و اینکه تورم چه میزان در این بین تاثیر گذار بوده در جریان احداث پروژه به نحوی که قیمت ملزومات در پایان سال با یک ماه بعد از عوض شدن سال تفاوت چشمگیری پیدا می کند و ممکن است میزان تسهیلات نتواند کارگشا واقع شود.


از سوی دیگر سال مالی بانکهای کشور با سال مالی کشور های دیگر متفاوت است و این باعث ایجاد شکاف در معاملات بین المللی می شود و عملا چندید ماه شبکه بانکی کشور دچار اخلال می گردد بنا بر این باید در این زمینه یک فکر اساسی کرد. http://hadidnews.com/vdcevw8x.jh8w7i9bbj.html
منبع : تابناک
نام شما
آدرس ايميل شما