تاریخ انتشار :جمعه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۴۹
مدیرعامل شرکت شاپرک از کاهش 14 درصدی تعداد تراکنش مانده گیری با وضع کارمزد در سال گذشته خبر داد و گفت: پس از دریافت کارمزد تراکنش مانده گیری کاهش داشته و سهم 16.7 درصدی از کل تعداد تراکنش ها را به خود اختصاص داده که حدود 14 درصد کمتر از سال 92 است.
کاهش 14 درصدی تعداد تراکنش مانده گیری با وضع کارمزد در سال گذشته
روابط عمومی شاپرک، محسن قادری در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به اعمال کارمزد مانده گیری در سال ۹۳ تغییری در این تراکنش اتفاق افتاد، افزود: این کاهش از نظر ما مثبت است چرا که به معنای حذف تراکنش های غیرلازم از شبکه است. در واقع مقدار این کاهش نشان دهنده تعداد تراکنش هایی است که نه از سر ضرورت و نیاز بلکه به خاطر رایگان بودن مانده گیری انجام می شد و فقط هزینه ای اضافی بر شبکه و کشور تحمیل می کرد.

** شرایط حوزه پرداخت الکترونیکی کشور در سال ۹۳ و بهبود شاخص های خدمت رسانی
وی با تشریح وضعیت صنعت پرداخت الکترونیکی کشور در پایان سال ۹۳ و اقدامات انجام شده برای ارتقای سطح کیفی خدمات، افزود: تعداد پایانه فروشگاهی ثبت شده در سال ۹۳ نسبت به سال قبل ۲۰.۸۷ درصد رشد داشته است.
وی اظهار داشت: علاوه بر این تعداد درگاه های پرداخت اینترنتی ۸۸.۲۷ درصد و تعداد درگاه های پرداخت الکترونیکی موبایلی یا همان USSD حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته اند که رشد قابل توجهی به حساب می آید.

** افزایش تعداد و مبلغ تراکنش ها در سال ۹۳
مدیرعامل شاپرک در مورد روند تغییرات تعداد و مبلغ تراکنش ها، گفت: طبیعتا هم راستا با افزایش تعداد درگاه های ثبت شده، تعداد و مبلغ تراکنش ها هم رشد چشمگیری داشته است؛ تعداد تراکنش های ثبت شده ۴۲.۹۱ درصد بیشتر از سال ۹۲ و مبلغ کل تراکنش ها نیز ۴۶.۹۷ درصد رشد داشته است. نکته قابل توجه این است که با وجود کاهش نرخ تورم در سال ۹۳ نسبت به سال قبل از آن، همچنان شاهد رشد قابل ملاحظه مبلغ تراکنش ها هستیم.
قادری در پاسخ به این پرسش که در کدام ابزارها بیشترین افزایش تراکنش اتفاق افتاده است، گفت: تقریبا در همه بخش ها افزایش اندازه بازار را شاهد هستیم البته این رشد هم از لحاظ تعداد و هم از لحاظ مبلغ بوده است. با این وجود بیشترین رشد مربوط به مبلغ تراکنش های اینترنتی است که با توجه به ورود تدریجی درگاه های پرداخت اینترنتی به شبکه شاپرک قابل پیش بینی بود. تعداد و مبلغ تراکنش های پایانه های فروشگاهی به ترتیب ۳۹.۴۷ و ۴۱.۴۹ درصد نسبت به سال ۹۲ افزایش نشان می دهد.
به گفته وی، در درگاه های اینترنتی تعداد تراکنش ها با رشد ۷۵.۶۶ درصدی و از لحاظ مبلغ هم با رشدی بیش از ۲۶۸ درصد مواجه بوده ایم. در خصوص پرداخت موبایلی هم باید گفت با توجه به استقبال بیش از حد از این ابزار در پرداخت الکترونیکی با رشد ۴۶.۵ درصدی از نظر تعداد و ۱۳۹ درصد رشد از لحاظ مبلغ روبرو بودیم.

** سهم اندک شاپرک در خطای شبکه پرداخت و مغایرت ها
قادری پیرامون میزان خطای اتفاق افتاده در تراکنش ها، گفت: قبل از هر چیز باید توضیح دهم که خطا در تراکنش از سه عامل نشأت می گیرد؛ ممکن است کاربر اشتباه کند یعنی به عنوان مثال رمز را اشتباه وارد کند. در این صورت تراکنش ناموفق در شبکه ثبت می شود ولی این ارتباطی با سوئیچ شاپرک یا شتاب وغیره ندارد و اصطلاحا یک مغایرت کاربری است.
وی افزود: گاهی عدم موفقیت در تراکنش به سوئیچ بانک صادرکننده کارت برمی گردد یعنی بانکی که دارنده کارت در آن حساب دارد و برای آن حساب کارت صادر شده است نمی تواند تراکنش را انجام دهد. در این صورت هم تراکنش ناموفق در شبکه ثبت می شود ولی ارتباطی به شاپرک ندارد.
مدیرعامل شاپرک با گلایه از برخی توضیحات نادرستی که گاه از سوی کارمندان بانک ها یا پذیرندگان به مردم برای توجیه تراکنش های ناموفق داده می شود، گفت: گاهی مشاهده می کنیم یک بانک در انجام تراکنش دچار مشکل می شود ولی به اشتباه به مردم می گویند که شاپرک یا شتاب دچار مشکل هستند در حالی که اگر همان زمان کارت بانک دیگری را روی پایانه فروشگاهی امتحان کنیم، تراکنش با موفقیت صورت می گیرد و این یعنی مشکل از شاپرک و شتاب نیست و بانک صادرکننده کارت دچار اختلال و ضعف است.
وی گفت: این توضیحات را در بخش مغایرت ها که یکی از زیرشاخه های شاخص دسترسی پذیری به حساب می آید توسط آمارهای موجود تأیید می شود؛ در سال ۱۳۹۲ تعداد مغایرت ها از کل تراکنش ها ۱۱ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۴۱۱ بود که در سال ۹۳ این تعداد به ۶ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۳۱۳ بار مغایرت کاهش پیدا کرد بنابراین نه تنها تعداد مغایرت ها ۴۲.۴۶ درصد کاهش داشته بلکه مبالغ این مغایرت ها نیز تا ۱۳.۱۲ درصد کاهش را نسبت به سال ۹۲ تجربه کرده که از لحاظ فنی برای شاپرک یک موفقیت محسوب می شود.
http://hadidnews.com/vdcc4mq1.2bqi18laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما